MOTORSPORT

Hokkalan Peugeot-debyytti toi neljännen sijan – “Paljon hyvää ja riittävästi huonoa”

Henri Hokkala avasi kesäkautensa rallin SM-sarjassa Kouvolan sorateillä viime lauantaina ja nyt ensimmäistä kertaa allaan hiljattain hankittu Peugeot 208 R2 -auto. Nousujohteisesti edennyt kilpailu ja taistelu huippusijoituksesta kariutuivat kuitenkin viimeisten erikoiskokeiden sekunttikamppailussa tehtyyn ajovirheeseen.

Kovatasoisessa SM3-luokassa nyt ensimmäistä kauttaan ajava Henri Hokkala otti ennakkoluulottomasti uudet haasteet vastaan ja starttasi vähäisestä kokemuksestaan huolimatta kovin tavoittein kesäkauteen.

– Tottakai lähdettiin ajamaan siitä huippusijoituksesta, eihän sitä kieltäminen. Ei ihan alussa päästy siihen rytmiin mitä haluttiin, mutta päivän aikana luotto autoon parani huomattavasti ja alettiin paikka paikoin olemaan ihan “oikealla alueellakin”. Toki Joonas (Lindroos) meni pääsääntöisesti ek kerrallaan hitusen karkuun, Hokkala kertaa kilpailun kulkua.

Viimeiselle lenkille lähdettäessä tilanne oli tasainen ja Hokkala oli kolmantena, 1,3 sekuntia toisesta sijasta. Seitsemännellä erikoiskokeella sattunut pieni ajovirhe maksoi kuitenkin tolkuttomasti aikaa ja näin ollen kamppailu toisesta sijasta vaihtui taisteluun nelossijasta.

– Koitettiin tulla vähän rohkeammin, vaikka tiellä oli erittäin paljon irtosoraa. Pudotin etupyörää ojaan aika ahneesti eräissä peltomutkissa, jonka seurauksena keula imaisi auton ojan pohjalle ja sieltä tullessamme pyörähdimme tiellä. Menetimme yli 30 sekuntia ja peli oli selvä. Viimeiselle pätkälle jäi kuitenkin vielä kirittävää ettei takaa enää ohi tulla. Se tultiinkin ihan miehekkäästi.

Hokkalan sijoitus SM4-luokassa oli lopulta neljäs.

– Paljon hyvää ja riittävästi huonoa. Nyt on ajettu ensimmäinen kisa Peugeotilla ja ylipäätänsä R2:lla soralla. Auto toimi loistavasti ja minulle uusi Michelinin kesärengas myöskin. Iso kiitos huollolle ja kaikille ennen kesäkautta apua antaneille. Pohjanmaalla jatketaan, Hokkala päätti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Seinäjoella lauantaina 16. kesäkuuta.

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Hokkala Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com