Hokkasella nousujohteinen kausi EM-sarjassa – Latviassa tähtäimessä toinen palkintosijoitus

12.10.2018 / 19:17
Miika Hokkanen ja Reeta Hämäläinen Puolan EM-rallissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Latviassa. Samalla päättyy myös viime vuonna SM3-luokan Suomen mestaruuden voittaneen Miika Hokkasen nousujohteisesti sujunut tulokaskausi kansainvälisessä huippusarjassa.

Miika Hokkanen, 22, teki rohkean ja ennen kaikkea kunnioitettavan päätöksen tälle kaudelle lähtemällä mukaan SM3-luokan tuoreena Suomen mestarina kovatasoiseen rallin EM-sarjaan. Alle 27-vuotiaiden junioriluokassa kilpaileva Hokkanen aloitti kautensa Portugalin EM-rallista viime keväänä, mutta slovenialaisen Oktan Sport -tiimin kalusto ei tahtonut pysyä kasassa ei sitten millään ja maaliinpääsy jäi unelmaksi.

Seuraavassa osakilpailussa Espanjassa Hokkanen esiintyikin sitten ranskalaisen Sainteloc Junior Teamin väreissä ja homma alkoi rokata täysin eri tahdissa. Tuloksena oli kuudes sija ja uran ensimmäiset EM-pisteet. Italiasta ja Tshekistä tuli keskeytykset Peugeotin tekniikkamurheiden seurauksena.

Edellisessä osakilpailussa Puolassa syyskuussa kaikki sitten osui kohdalleen ja tuloksena oli Hokkasen uran ensimmäinen palkintosijoitus EM-tasolla. Hokkanen yhdessä kartanlukijansa Reeta Hämäläisen kanssa sijoittui hienosti kolmanneksi.

– Opelit menivät täällä todella kovaa, mutta myös meidän auton suorituskyky oli hyvällä tasolla. Lauantain viimeisellä erikoiskokeella ajoimme yhden risteyksen pitkäksi ja myös viimeisessä mutkassa menetimme hieman aikaa. Ensimmäinen päivä oli kuitenkin kokonaisuutena ihan ok, Hokkanen kommentoi Puolan EM-rallin avauspäivän jälkeen.

Toisena ajopäivänä sunnuntaina, kilpailun neljännellä erikoiskokeella, suomalaisparin auton kabiinissa koettiin pulssia nostattava tilanne.

– 12. erikoiskokeella meillä oli todella iso tilanne. En tiedä mitä tapahtui, mutta en kuullut nuottia. Mentiin sitten vasemmalle kääntyvä mutka suoraksi ja sen jälkeen oli erittäin tiukka oikealle kääntyvä mutka, missä oltiin sitten aika äärirajoilla. Onneksi siitä kuitenkin selvittiin. Iltapäivän lenkki tultiin sitten varovasti välttäen ongelmia, koska meillä oli sekä eteen, että taakse sen verran iso ero, Hokkanen selvitti.

Ennen kauden viimeistä, Latviassa ajettavaa osakilpailua, Hokkanen on alle 27-vuotiaiden junioriluokan EM-pisteissä yhdeksäntenä. Liepaja Rallissa erikoiskokeet käynnistyvät lauantai-aamuna ja perjantaina ajetussa aika-ajossa Hokkanen ja Hämäläinen kirjauttivat luokkansa kolmanneksi nopeimman ajan. Kaksipäiväisessä kilpailussa maaliin saavutaan sunnuntaina, 12 erikoiskokeen ja 205,8 ek-kilometrin urakoinnin jälkeen.

Hokkanen ja Hämäläinen ovat kilpailun ainoat suomalaisedustajat.

– Toivon, että pystyisimme vielä parantamaan vauhtiamme Latviassa. Viime vuonna tässä kilpailussa ajettiin aika märissä olosuhteissa, joten tulee olemaan mielenkiintoista nähdä millainen sää tänä vuonna on. Yritetään saada kauteen hyvä päätös ja hyvä tulos, kuten tietysti aina, Hokkanen korostaa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit