MOTORSPORT

Hokkasen EM-debyytistä muodostui tuskien taival – “Erittäin huono ralli meille”

Miika Hokkasen uran ensimmäinen kilpailu rallin EM-sarjassa ei juurikaan jälkipolville kerrottavaa jättänyt. Slovenialaisella Oktan Sport -tiimillä oli suuria vaikeuksia saada sen kaksi autoa kestämään Azorien haastavia olosuhteita lähdöstä maaliin asti.

Miika Hokkanen, 21, rallin SM-sarjan viime vuoden SM3-luokan Suomen mestari, sekä kartanlukija Jukka Pasenius lähtivät Portugalin EM-ralliin takanaan yhdet Kroatiassa ajetut testit Hokkaselle täysin uudella Peugeot 208 R2 -autolla. Torstaina käynnistynyt kilpailu toi avauserikoiskokeelta Junior U27 -luokan kahdeksannen sijan, mutta heti toisella erikoiskokeella Peugeot 208 R2 -auton moottori hajosi ja edessä oli keskeytys.

Hokkanen kommentoi UrheiluUutiset.comille torstai-iltana, että Oktan Sport -tiimi yrittää saada moottorin korjatuksi ja jos näin käy, niin he ovat mukana Ralli 2 -säännön turvin lauantaina. Ja näin myös tapahtui, tiimi sai moottorin kuntoon, perjantai jäi ajamatta, mutta Hokkanen lähti hakemaan lisäkokemusta viimeisen ajopäivän kuudelta erikoiskokeelta lauantaina.

Tosin niistäkin kuudesta erikoiskokeesta jäi sitten lopulta kaksi viimeistä ajamatta, kun neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen Hokkanen koki jälleen moottoririkon. Ja mahtui päivään muitakin ongelmia.

– Tämä oli erittäin huono ralli meille ja yksi vaikeimmista mitä olen koskaan joutunut urallani kokemaan. Lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella jarrujen tasapaino oli säädetty kokonaan eteen ja ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen etujarrut olivat aivan loppu. No sen jälkeen meillä ei ollut edessä jarruja sitten enää ollenkaan. Sen jälkeen meno olikin sitten lähinnä selviytymistä, Hokkanen harmitteli.

Tiimin toista autoa ajoi Mattia “VJ” Vita, 21, joka kilpaili nyt ensimmäistä kertaa urallaan soralla. Myös Vitan Peugeotissa oli ongelmia, sillä italialaisen kilpailu keskeytyi perjantaina kuudennella erikoiskokeella. Hokkasen tavoin myös Vita palasi Ralli 2 -säännön turvin mukaan erikoiskokeille lauantaina ja oli lopulta Junior U27 -luokan viimeinen maaliin asti selviytynyt kuljettaja napaten kuudenneksi korkeimmat EM-pisteet.

– Meillä oli paljon ongelmia tänä viikonloppuna, joten seuraavassa kilpailussa meidän pitää pystyä olemaan vahvempia, Hokkanen päätti.

Rallin EM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan toukokuun alussa Espanjassa.

Lue myös! Miika Hokkasen EM-debyytti päättyi konerikkoon ja keskeytykseen (23.3.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com