MOTORSPORT

HRT-sarja jatkuu Vilppulassa

Historic Rally Trophy -sarjan toinen ja samalla viimeinen talviolosuhteissa ajettava ralli ajetaan lauantaina Vilppulassa.

Vilppulan Talviralli keräsi todella hyvin osallistujia; Mikkelissä tammikuussa ajetun avauskisan jälkeen kasvua on noin 30 prosenttia. Kilpailuun ilmoittautui 139 autokuntaa, joista 108 on HRT-sarjaa ajavia. Vilppulan Talvirallin järjestävät yhdessä European Rally and Speed Club sekä Pohjois-Hämeen Urheiluautoilijat.

Vilppulassa ei ole aiemmin ajettu HRT-osakilpailua. Ralleja siellä on kuitenkin paljon järjestetty, joten se tiedetään, että hienoja erikoiskokeita on tarjolla kilpailijoille. Vilppulan Talvirallissa ajetaan viisi erikoiskoetta, joilla on yhteensä EK-kilometrejä noin 62. Koko reitin pituus on noin 170 km.

Ensimmäisen osakisan jälkeen pistetaulukossa ei suuria eroja tietenkään vielä nähdä. Parin pisteen eron seuraaviin ovat tässä vaiheessa nykäisseet lähinnä luokkavoittajat. Kun sarjan seitsemästä osakisasta loppupisteisiin lasketaan viiden kisan tulos, kaikki ovat vielä hyvin mukana mestaruustaisteluissa.

Ykkösryhmässä Martti Sarasto johtaa kahdella pisteellä. Historic 1975 kategoriassa kärjessä on kaksikko Esa Vahvaselkä ja Tomi Tikanmäki, samoin kahden pisteen turvin. Kategoriassa 1981 Janne Kanerva otti kärkipaikan kahden kisaajan joukossa. Kolme kuljettajaa tasapistein on kategoriassa 1990 kärjessä, kun Juha Selänne, Risto Tiinus ja Petri Härkönen voittivat luokkansa Mikkelissä. Vilppulaan on tulossa paljon vasta kautensa aloittavia, pisteistä tullee tiukempi taisto.

Nuottisarjassa luokkia on viisi, mutta luokassa 19 ei ollut osanottajia. Tästä syystä nelikko Harri Välimäki, Jukka-Pekka Jokela, Antti Leponiemi ja Pasi Hapulahti lähtevät tasatilanteessa Vilppulan reitille. Jokela ei ole ilmoittautunut kisaan mukaan.

Historic Seniorit -sarjassa, jossa kerätään pisteitä HRT-sarjan ”sisällä”, kärkikaksikkona 15 seniorin joukossa ovat Martti Sarasto ja Risto Tiinus. Classic F -sarjassa Anssi Laurell oli kahdesta kilpailijasta ainut maaliin tullut ja Rally Trophy -sarjan – niin senioreissa kuin ”normaaleissa” – vain Samuli Mynttinen tuli maaliin. Nyt on siis revanssin aika.

Lähde: HRT tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com