Huhuille vahvistus: G-Fors mukaan rallicrossiin, Varsta tallipäälliköksi – “Uskon, että pystymme tuottamaan voittajakuskeja”

14.11.2017 / 11:10
Uusi G-Fors-talli tulee kilpailemaan Renault Clio -autoilla (Kuva: G-Fors).

[ A- ] / [ A+ ]

Kuten UrheiluUutiset.com viime torstaina uutisoi, niin rallicrossiin on tulossa uusi ranskalainen huipputalli, jonka tallipäällikön tehtävät vastuulleen ottaa suomalainen Atte Varsta. Tiistaina uusi talli julkaisi tiedotteen, missä vahvistettiin tallin nimi, sekä muut olennaiset tiedot uuden tallin tulevaisuudesta.

Kansainvälinen rallicross vastaanottaa uuden kilpatallin, kun ranskalainen moottoriurheiluautojen kehittäjä Fors Performance yhdistää voimansa GCK:n perustajan ja Monster Energy -urheilijan Guerlain Chicherit’n kanssa. Uuden tallin nimeksi tulee G-Fors ja talli tulee kilpailemaan ensi vuonna kahdella uudella Renault Clio R.S RX Supercar -autolla. Tallipäällikön tehtävät vastuulleen ottaa Atte Varsta, joka päättyneellä kaudella toimi skotlantilaisen Albatec Racingin general managerina.

– Olin todella otettu, kun minua kysyttiin tähän erittäin vastuulliseen tehtävään aivan uudessa tiimissä. Uskon, että yhteisen kokemuksemme ansiosta pystymme tuottamaan voittajakuskeja. Olen tehnyt töitä Stephanen (Orre, Fors Performancen perustaja ja G-Fors-tallin tekninen johtaja) kanssa sekä rallin, että rallicrossin puolella jo neljä vuotta ja hänen mukanaolonsa on G-Fors-tiimin menestyksen kannalta todella tärkeää, Varsta sanoo tiedotteessa.

G-Fors-talli tulee kilpailemaan kaudella 2018 rallicrossin EM-sarjassa, sekä Ranskan sarjassa ja lisäksi valikoiduissa MM-osakilpailuissa. Tallin johtamisesta, sekä auton kehitystyöstä vastaa Fors Performance -yhtiö.

– Rakennan G-Forsia erittäin mielelläni ja lisäksi odotan innolla yhteistyön jatkumista Varstan kanssa. Haluamme molemmat luoda menestystallin rallicrossin kansainvälisille kilparadoille. Työskentelemme kovasti rakentaaksemme Renault Cliosta ja tallista Euroopan mestarin, Orre korostaa.

Chicherit kilpailee kaudella 2018 rallicrossin MM-sarjassa Prodriven operoimassa GCK-tallissa. Orre’n ja Fors Performancen kanssa kuluneen vuoden työskennellyt Chicherit on tiedotteen mukaan asettanut tavoitteeksi G-Forsin kehittymisen sekä tallina, että uusien maailmanmestarikuljettajien kasvattajana.

– Olen nähnyt kuinka sitoutuneita ja omistautuneita he ovat rallicrossiin. Yhteistyö Stephanen ja Aten kanssa G-Forsin rakentamiseksi, uusien lupaavien kuskien löytämiseksi, sekä koko tiimin valmentamiseksi kohti rallicrossin MM-sarjaa on mahtava mahdollisuus. G-Fors tarjoaa myös tilaisuuden lupaaville kuskeille nousta MM-sarjaan ja samalla pääsen myös itse seuraamaan kuljettajien kehitystä läheltä, Chicherit kuvailee.

 

 

Lue myös! Rallicrossiin tulossa uusi ranskalainen huipputalli – Atte Varsta tallipäälliköksi (9.11.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit