MOTORSPORT

Huhuille vahvistus – Kvyat heivataan samantien, Verstappen Red Bullille

Red Bull vaihtaa kuljettajaa F1-tiimissään. Max Verstappen nousee tallin kuljettajaksi jo runsaan viikon kuluttua Espanjan GP:ssä. Daniil Kvyat siirretään sisartalliin Toro Rossolle.

Vestappen tuli viime kaudella F1-sarjaan 17-vuotiaana. Hänen lahjakkuuttaan ovat ylistäneet jokseenkin kaikki F1-ihmiset, olkoonkin, että hollantilaisnuorukainen on välillä sortunut liian innokkuuden tuottamiin virheisiin.

– Max on osoittanut lahjakkuutensa. Hänen esityksensä Toro Rossolla ovat olleet toistaiseksi vakuuttavia, ja olemme mielellämme antamassa hänelle mahdollisuuden ajaa Red Bullilla, sanoo tallipäällikkö Christian Horner tallin tiedotteessa.

Kvyat on joutunut myrskyn silmään. Hän kolaroi Sebastian Vettelin kanssa sekä Kiinan että Venäjän GP:ssä. Kvyat ajoi aiemmin Toro Rosson kalustolla, ja nousi emotalliin viime kaudella.

– Hän jatkaa kehittymistä Toro Rosson kanssa. Talli on hänelle tuttu, se tarjoaa hänelle mahdollisuuden palata takaisin omalle tasolleen ja näyttää hänen potentiaaliaan, Horner sanoo.

Red Bull käyttää autoissaan Renaultin voimayksikköä, joka on tosin brändätty Tag Heuerin nimellä. Toro Rosso puolestaan ajaa Ferrarin “tekniikalla.” Red Bull saanee Kvyatin välityksellä paljon informaatiota Ferrarin voimayksikön toiminnasta.

Muita muutoksia tallien kuljettajissa ei tapahdu. Daniel Ricciardo jatkaa Red Bullilla ja Carlos Sainz jr. Toro Rossolla.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter: @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com