MOTORSPORT

Huikea menestystarina päättyi kauteen 2018 – Hannu’s Rally Team lopetti kilpailutoimintansa

Rallin SM-sarjassa vuosina 2013-2017 viidesti peräkkäin tiimien Suomen mestaruuden voittanut Hannu’s Rally Team lopetti kilpailutoimintansa kauteen 2018.

Hannu’s Rally Team ilmoitti päätöksestään Facebook-sivullaan joulunpyhien alla.

– Hannu’s Rally Team lopettaa toimintansa kilpailijana tähän vuoteen. Kun tiimin toiminnassa on aina ollut keskeisenä myös oman perheen kilpailuharrastus, oli lopettaminen esillä jo viime vuoden lopulla (2017) Mikko Lehessaaren vetäytyessä rallista enemmän perheensä yhteisten harrastusten kuten purjehduksen ja laskettelun pariin, tiimin Facebook-sivulla sanotaan.

Hannu Lehessaaren johtama Hannu’s Rally Team voitti rallin SM-sarjassa tiimien Suomen mestaruuden viisi kertaa peräkkäin vuosina 2013-2017 ja kuljettajien Suomen mestaruuksia tiimien kuljettajat saavuttivat neljä: Juha Salo vuosina 2013, 2015 ja 2016, sekä Teemu Asunmaa vuonna 2017. Kaudella 2018 Hannu’s Rally Team sijoittui tiimien SM-pisteissä pronssille.

– Kilpailevan tiimin status haluttiin kuitenkin säilyttää vielä 2018, koska Hannu Lehessaarella oli tämä vuosi toimikautta jäljellä Ralli SM:n sarjatyöryhmässä, jossa niin kilpailijoiden ja tiimien edustajien, sekä osakilpailujärjestäjien tuli olla aktiivisena sarjassa kunakin vuonna, Hannu’s Rally Teamin Facebook-sivulla taustoitetaan ja lisätään vielä, että tiimin tunnus nähtäneen vielä mukana rallin SM-sarjassa myös kaudella 2019.

– Tiimin tunnus eli Hannunvaakuna ei varmaan kokonaan katoa, vaan näkyy ensi vuonnakin joidenkin kilpailijoiden autoissa. Muu rallin ja autourheilun tukeminen on ainakin toistaiseksi tauolla.

Itsekin aikoinaan rallia ajanut Hannu Lehessaari myi perustamansa menestyksekkään ohjelmistokonsultointiin erikoistuneen yrityksensä Softplan Oy:n vuonna 2002 HiQ:lle. Sen jälkeen Lehessaari päätti sijoittaa autourheiluun ja syntyi Hannu’s Rally Team, joka on kilpaillut perustamisensa jälkeen niin rallissa, kuin rallicrossissakin.

Rallin MM-sarjassa vuonna 2015 Henri Haapamäki yhdessä kartanlukija Marko Salmisen kanssa sijouttui Hannu’s Rally Teamin väreissä WRC3-luokassa, sekä junioreiden MM-sarjassa kolmanneksi. Yli 10 vuoden ajan Hannu’s Rally Team on tukenut kotimaista rallia erilaisin tavoin, muun muassa kaudella 2017 se osti rallin SM-sarjan järjestäjältä oikeuden sarjamainospaikkaan tuulilasin osalta, jonka kilpailijat sitten saivat myydä omiin nimiinsä kasvattaen kausibudjettiaan.

– Tällä toimenpiteellä haluamme pyrkiä hyödyntämään sarjajärjestäjän mainospaikan mahdollisimman tuottoisasti. Sarja saa maksun paikasta ja kun kilpailijat myyvät sen toiseen kertaan omaan piikkiinsä, saadaan ikään kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla, Lehessaari kommentoi ideaansa ja toteutustaan pari vuotta sitten.

Rallin SM-sarjan kauden 2019 avausosakilpailu ajetaan Rovaniemen ympäristössä legendaarisen Tunturirallin merkeissä tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com