MOTORSPORT

Huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa? Pynnöselle kaato testierikoiskokeella – Video!

Ville Pynnösen ensimmäinen kilpailuviikonloppu rallin SM-sarjassa käynnistyi perjantaina reitin nuotituksella, sekä testierikoiskokeella, missä Pynnönen koki myös ulosajon.

Ville Pynnönen yhdessä kartanlukijansa Pasi Lahtisen kanssa osallistuu lauantaina ajettavaan Kouvolan SM-ralliin TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla. Vaikka alla onkin huippukalusto, niin suoraan SM1-luokkaan Pynnönen ei hyppää, vaan hän kilpailee vielä toistaiseksi vähäisen rallista saadun kilpailukokemuksen takia Kouvolassa SM-luokkien ulkopuolella ns. lisäluokassa. Tämä johtuu lisenssikäytännöstä.

Pynnönen on ajanut aiemmin hyviä tuloksia lähinnä rallisprintin puolella ja viime syksynä tällä samaisella Skodalla 21-vuotias nuorukainen kellotti hyviä pätkäaikoja muun muassa hallitsevaa SM1-luokan Suomen mestaria Teemu Asunmaata vastaan. Pynnönen lähtee Kouvolan ympäristön nopeille sorateille luottavaisin mielin.

– Peurunkarallissa tuli kerrassaan mainio tulos vähäisellä testillä ja nyt Skoda pitäisi olla ainakin hiukan tutumpi auto, joten odotettavissa on nautinnollinen kokemus, Pynnönen pohti tiedotteessaan pari viikkoa sitten.

Perjantaina Pynnönen ja Lahtinen kävivät hakemassa tuntumaa ja viimeistelemällä säätöjä Kouvolan SM-rallin testierikoiskokeella. Mukaan mahtui myös yksi lievä ulosajo, missä Skoda pyörähti ympäri, mutta vauriot jäivät varsin vähäisiksi.

– Tyhmä ajovirhe ja perään väärää reagointia, niin lopputulos siinä. Kielenkäytöstä pahoittelut, mutta pettymystä se vaan oli, Pynnönen kommentoi Facebook-seinällään perjantaina.

Kouvolan SM-ralli käynnistyy erikoiskokeiden osalta lauantai-aamuna kello 9.48.

 

Videota shakedownin “varsin” hitaasta kaadosta. Tyhmä ajovirhe ja perään väärää reagointia, niin lopputulos siinä. Kielenkäytöstä pahoittelut mutta pettymystä se vaan oli… Toisesta vedosta videota myöhemmin tänään!

TGS Worldwide Ralli SM

Julkaissut Pynnönen Racing 18. toukokuuta 2018

 

 

Lue myös! Pynnönen huippukalustolla Kouvolan SM-ralliin – ”Odotettavissa nautinnollinen kokemus” (7.5.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Videot: Pynnönen Racing (YouTube)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com