MOTORSPORT

Huttunen ei lähde Portugaliin maisemia katselemaan – “Tavoitteena ajaa WRC2-luokan kärkivauhtia”

Jari Huttunen starttaa torstaina Portugalissa uransa viidenteen MM-ralliin. Hyundai i20 R5 -autolla tehdastallin kehitysohjelmassa kilpaileva Huttunen koittaa kisassa kiilata WRC2-luokan kärkivauhtiin.

Portugali on Jari Huttusen neljäs MM-ralli Hyundailla ja nyt tähtäimessä on ennen kaikkea ehjä kilpailu ja sen myötä hyvä tulos.

– Tavoitteena on ajaa WRC2-luokan kärkivauhtia, mutta yhtä tärkeää on päästä ajamaan puhdas kilpailu ilman ongelmia. Jos se onnistuu ja olemme maalissa palkintokorokkeella, voin olla kisaan tyytyväinen. Luokan taso on tässä kisassa erittäin hyvä, joten kovaa pitää ajaa, jotta tavoite toteutuu, Huttunen sanoo.

Portugalin MM-ralli on sekä Huttuselle, että kartanlukija Antti Linnakedolle uusi kilpailu. Rallin reitti on pysynyt samana viime vuoteen verrattuna, joten kokeneille kuljettajille siitä on etua.

– Minulle reitti on tuttu etukäteen vain videoilta. Olen niitä jonkin verran katsonut, mutta niiden hyödyllisyydestä voi olla montaa mieltä. Varmasti siitä on jotakin apua, mutta eihän niistä täysin realistista kuvaa reitistä saa. Kovia vastustajia ovat muun muassa Pontus Tidemand, Gus Greensmith ja Juuso Nordgren. Heistä ainakin Tidemandilla on kokemusta täältä.

Edellisessä osakilpailussa Meksikossa Huttusen ja Linnakedon ralli päättyi kaksi kertaa tekniseen vikaan. Ralli 2 -säännön myötä he ajoivat maaliin luokkansa kuudentena. Meksikon MM-rallin jälkeen autoa on kehitetty edelleen.

– Automme kehitystyö etenee askel askeleelta parempaan suuntaan ja ajettavuus on nyt jälleen parempi kuin aikaisemmin. Meksiko oli kaikille autoille erittäin rankka osakilpailu, mutta Portugali on toivottavasti vähän helpompi sillä saralla, Huttunen toivoo.

Portugalin MM-rallin ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy torstai-iltana kello 21.03 Suomen aikaa ja maaliin saavutaan sunnuntaina.

Teksti: Jari Huttusen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com