Huttunen hyvässä iskussa Walesin MM-ralliin – “Täällä ei ajeta mummoa kirkkoon”

5.10.2018 / 08:03
Jari Huttunen ajoi Puolan EM-rallissa toiseksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundain suomalaiskuljettaja Jari Huttunen starttasi Walesin MM-rallin WRC2-luokkaan jahtaamaan jatkoa hyvin sujuneille soraralleilleen Puolassa ja Suomessa.

Hyundain tehdastallin nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa ajavan Jari Huttusen tavoitteena Walesissa on tänä viikonloppuna ehjä kilpailu ja sitä kautta paikka luokan kärkikolmikossa. Viime syksynä Huttunen ajoi Walesissa debyyttikisansa Hyundai i20 R5 -autolla, mutta tuolloin matka katkesi heti rallin alussa tekniseen vikaan. Nyt alla on kakkossijat Puolan EM-rallista ja Suomen MM-rallista, joten odotukset ovat korkeammalla.

– Hyvillä fiiliksillä lähdemme ajamaan, sillä Puolassa vauhti oli kohdallaan ja Jyväskylässäkin tulos oli lopulta hyvä. Uskon, että meillä on mahdollisuuksia kolmen kärkeen, jos kisa sujuu ongelmitta. Vauhdin pitää kuitenkin olla heti kohdallaan eli täällä ei ajeta mummoa kirkkoon vaan vedetään heti lappu lattiassa, Huttunen korostaa.

Kaksi viikkoa sitten ajetun Puolan EM-rallin jälkeen Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo testasivat Hyundaita Englannissa yhden päivän ajan. Testeissä autoon löydettiin jälleen ripaus lisää vauhtia.

– Säädimme lukkojen asetuksia ja auto tuntuu nyt taas askeleen paremmalta. Suurin haaste tässä kisassa on pidon vaihtelu ja oikeastaan toivon enemmän märkää keliä kuin vaihtelevaa tai kokonaan kuivaa. Uskon, että liukkaalla pinnalla olemme vahvoilla. Vastus on tässä kisassa erittäin kova. Tehdas-Skodat menevät ainakin lujaa, samoin kotikisaansa ajava Fordin Gus Greensmith, Huttunen ennakoi.

Walesin MM-rallissa ajetaan neljän päivän aikana 23 erikoiskoetta ja 318 ek-kilometriä. Kisan erikoisuus on lauantai, jolloin autokunnat ajavat yhteensä 150 erikoiskoekilometriä ilman huoltoa.

– Lauantai on varmasti yksi ratkaisun paikka. Silloin pitää ajaa kovaa, mutta järkevästi, jotta ei riko autoa. Lähdemme ajamaan omaa ajoa ja maalissa olemme tyytyväisiä jos pääsemme tavoitteeseen, Huttunen päätti.

Teksti: Jari Huttusen tiedote


Facebook kommentit