MOTORSPORT

Huttunen ja Ingram hurjassa sekuntitaistelussa Italiassa – Luokan pistejohtaja keskeytti

Jari Huttunen johtaa Italian EM-rallissa Juniorit U27 -luokkaa kahden ajopäivän jälkeen, mutta johtomarginaali toisena olevaan Chris Ingramiin nähden on vain 0,6 sekuntia. Pistekärki Aleksander Zawadan keskeytys tarjoaa takaa-ajajilleen nyt erinomaisen mahdollisuuden parannella omia mestaruushaaveitaan.

Juniorit U27 -luokan kuljettajat pääsivät lauantaina ajamaan viidestä erikoiskokeesta vain neljä, kun päivän viimeinen erikoiskoe jouduttiin keskeyttämään. Neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen Chris Ingram ajoi luokkajohdossa, mutta Jari Huttusen 3,8 sekunnin pohja-aika viitospätkällä nosti suomalaiskuljettajan johtoon ohi britin. Kaksikon välinen aikaero ennen sunnuntaita on vain 0,6 sekuntia, joten luvassa on huikea kaksintaistelu voitosta.

– Aamulla oli vähän vaikeaa, mutta iltapäivällä on ajo parantunut vähän sen mitä ollaan päästy ajamaan. Toivottavasti huomenna päästäisiin ajamaan vähän enemmän, vain kolmisenkymmentä ek-kilometriä ja reilut 400 kilometriä siirtymäajoa lauantaina ajanut Huttunen kommentoi Facebook-sivullaan.

Aleksander Zawadan pistejohto luokassa ennen Italian osakilpailua Ingramiin nähden oli kolme pistettä. Zawada joutui kuitenkin keskeyttämään jo rallin toisella erikoiskokeella. Pisteissä kolmantena oleva Filip Mares ajaa kilpailussa kolmantena, eroa Huttuseen on 6,9 sekuntia, joten puolalaisellakin on vielä oiva mahdollisuus kuitata Italiasta isoin pistepotti. Neljäntenä pisteissä oleva Huttunen on jäänyt Zawadasta 24 pistettä ja Ingramista 21 pistettä joten on selvää, että suomalaisen pitää mestaruushaaveiden kannalta ajaa ehdottomasti sunnuntaina maaliin luokkavoittajana.

Italian EM-ralli jatkuu sunnuntai-aamuna kello 9.13 Suomen aikaa. Viimeisenä ajopäivänä ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 106 kilometriä ja maaliin kuljettajia odotetaan iltapäivällä.

Italian EM-rallin Juniorit U27 -luokan tilanne 6/12 ek:ta

1) Jari Huttunen (Opel) 43.48,4
2) Chris Ingram (Opel) + 0,6
3) Filip Mares (Peugeot) + 6,9
4) Karel Kupec (Peugeot) + 30,9
5) Klausz Kristöf (Peugeot) + 1.44,9
6) Tamara Molinaro (Opel) + 2.16,3

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com