Huttunen kirjoittanut jo kahdesti Hyundai-historiaa uusiksi – “Todellista ammattimaisuutta”

24.9.2018 / 16:37
Jari Huttunen on tehnyt hienoa työtä Hyundain ratissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Vaikka Jari Huttunen onkin kilpaillut Hyundain väreissä vasta vajaan vuoden ajan, on 24-vuotias kiuruveteläinen rallilahjakkuus ehtinyt jo kirjoittaa nimensä isoin kirjaimin korealaisen automerkin rallihistoriaan.

Hyundain nykyinen WRC-ohjelma käynnistyi vuonna 2014 ja vuonna 2016 se esitteli uuden i20 R5 -ralliautonsa. Ensimmäisen kerran Hyundain R5-luokan auto nähtiin kilpailussa Belgian EM-rallissa vuonna 2016, mutta silloin Kevin Abbringin toimesta nolla-autona. Debyyttikilpailu oli saman vuoden Korsikan MM-ralli, missä Abbringin taival tehdastallin väreissä päättyi keskeytykseen, kun taas yksityistiimin Hyundailla kilpaillut Fabio Andolfi oli WRC2-luokassa kuudes.

Vuosina 2016-2018 Hyundain i20 R5 -autolla on ympäri maailmaa osallistuttu hieman yli 300 kilpailuun ja voittoja niistä on tullut 41. Suurin osa voitoista on tullut kansallisista rallisarjoista, sekä niiden lisäksi pari voittoa TER-sarjan (Tour European Rally) osakilpailuista. MM- ja EM-sarjoissa ei tällä automallilla ole vielä osakilpailuvoittoihin ylletty ja parhaat saavutukset ovatkin kakkossijat, joista molemmista “vastuussa” on Jari Huttunen.

MM-sarjassa Hyundai i20 R5 -autolla on osallistuttu tähän mennessä 19 osakilpailuun. Vuoden 2017 Suomen MM-rallissa Tom Cave sijoittui WRC2-luokassa viidenneksi, mutta luokan MM-pisteistä ajavista kuljettajista britti oli kolmanneksi paras. Viime kesäkuussa Italian MM-rallissa Nicolas Ciamin ajoi WRC2-luokassa kolmanneksi, mutta puolitoista kuukautta myöhemmin Huttunen pisti pykälällä paremmaksi ollen Suomen MM-rallissa WRC2-luokassa toinen.

– Onhan se hyvä. Mutta vielähän sitäkin pystyy kirkastamaan, voitonnälkäinen Huttunen hymyili kuullessaan Suomen MM-rallin viimeisen erikoiskokeen jälkeen tehneensä Hyundain rallihistoriaa.

Kun Huttunen heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Keski-Suomen sorateillä toi Hyundain i20 R5 -autolle sen toistaiseksi parhaan MM-sijoituksensa, niin samalla Hyundai saavutti myös sen historiansa ensimmäisen palkintosijoituksensa Suomen MM-rallista, kun mukaan huomioidaan myös WRC-ohjelman vuodet yleiskilpailun puolella 2014-2018, sekä merkin aiempi rallihistoria Suomen MM-rallissa.

– Ehjin kisa tekniikan suhteen, sen puolesta pitää olla kyllä tyytyväinen. Päästiin ajamaan kaikki pätkät suurin piirtein ilman ongelmia. Tässä kohtaa ei hopea missään nimessä ole häpeä. Tavoite oli kolmen joukkoon selviytyä, niin eihän kakkossijaan voi olla kuin tyytyväinen. Tottakai vauhti ei ollut ihan sitä mitä haluaisi. Onneksi ralli on kuitenkin kestävyyslajikin, vuosina 2017 ja 2018 WRC2-luokassa voiton ja kakkossijan Suomesta napannut Huttunen muistutti.

 

Seuraavaksi Jari Huttunen kilpailee Hyundailla Walesin MM-rallissa lokakuun alussa (Kuva: RPF).

 

“Erittäin hyvässä vauhdissa koko kilpailun ajan”

EM-sarjassa Hyundain i20 R5 -auto on toistaiseksi esiintynyt seitsemässä kilpailussa ja elokuussa Tshekin EM-rallissa Dani Sordo ajoi omassa EM-debyytissään yleiskilpailussa kolmanneksi. Kyseessä oli ensimmäinen palkintosijoitus EM-sarjassa tälle automallille, mutta myös tämän suorituksen Huttunen pisti heti välittömästi paremmaksi ajamalla viime viikonloppuna Puolan EM-rallissa toiseksi.

– Huttunen oli erittäin hyvässä vauhdissa koko kilpailun ajan. Yhdessä Linnakedon kanssa he olivat nopeita ja johdonmukaisia kilpailussa, jossa vastassa oli huomattavasti kokeneempia kilpailijoita ja silti he pystyivät nauttimaan hienosta voittotaistelusta Gryazinia vastaan, Hyundai Motorsportin manageri Alain Penasse hehkutti.

Huttunen nakutti Puolan sorateillä useita ek-pohja-aikoja ja hävisi voittotaistelun lopulta Gryazinille 8,3 sekunnilla.

– He osoittivat erittäin hyvää kykyä selviytyä kilpailutapahtumasta ja työskennellä tiimin kanssa koko ajan niin, että kaluston suorituskyky on parhaalla mahdollisella tasolla. Koko rallin ajan, erityisesti viimeisen lenkin haasteiden osalta, he näyttivät todellista ammattimaisuutta ja siitä palkinnoksi tuli niin erikoiskoevoittoja, kuin myös hyvä kokonaistuloskin, Penasse jatkoi.

Huttusen ja Linnakedon kausi jatkuu lokakuun alussa Walesin MM-rallilla, missä ikään kuin ympyrä sulkeutuu, olihan Walesin MM-ralli vuosi sitten juuri Huttuselle ja Linnakedolle ensimmäinen kilpailu Hyundailla. Walesissa Hyundai i20 R5 -autojen ratissa nähdään myös Cave, sekä Pierre-Louis Loubet.

 

 

Lue myös! Huttunen taituroi Puolassa toiseksi – “Turha spekuloida menikö voitto siinä vai ei” (24.9.2018)

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit