MOTORSPORT

Huttunen metsästää triplaa – “Voitto tavoitteena, siitä ei jossitella”

Jari Huttusen kilpailukausi Saksan ADAC Opel Rallye Cupissa jatkuu tulevana viikonloppuna, kun vuorossa on Opel-merkkiluokan kolmas osakilpailu. Kauden kaksi ensimmäistä rallia voittanut Huttunen lähtee kartturinsa Antti Linnakedon kanssa ennakkosuosikkina perjantaina starttaavaan ADAC Rally Sulingeriin.

Bremenin lähistöllä sijaitsevan Sulingenin ympäristössä ajettavassa kaksipäiväisessä kilpailussa on 13 erikoiskoetta ja lähes 150 EK-kilometriä. Ralli päättyy lauantai-iltana.

– Voitto on tavoitteena, siitä ei jossitella. En näe mitään syytä muuttaa taktiikkaa, eli keskitymme alussa ajamaan omaa ajoa. Parin pätkän jälkeen nähdään, riittääkö se korkealle vai pitääkö kiristää, Huttunen sanoo.

Kolmanteen osakilpailuun lähdettäessä 22-vuotias Huttunen johtaa merkkisarjaa maksimipistein.

– En ole seurannut muiden ajoa kovinkaan tarkasti. Ruotsalaiskuljettajat Pontus Ahmann ja Tom Kristensson tuntuvat menevän ajoittain kovaa.

Kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa keliolosuhteet ovat vaihdelleet lumisateesta kuivaan asfalttiin. Tämän hetkisten sääennustusten mukaan Saksan keväässä päästään ajamaan kuivissa olosuhteissa. Se sopii myös Huttusen käsikirjoitukseen.

– Kyllä kuivalla olisi mukavampi ajaa. Jää turha pidon vaihtelu pois ja myös renkaiden kanssa pelaaminen on helpompaa. Toivottavasti tästä tulee puhdas asfalttiralli.

Lähde: Jari Huttusen tiedote
Kuva: Jari Nurminen

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com