Huttunen Ruotsin lumelta Meksikon soralle maaliskuussa – “Tähti on syntymässä”

13.1.2018 / 07:44
Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat Hyundain väreissä kaudella 2018 (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundai Motorsportin kuljettajien koulutusohjelmaan täksi kaudeksi valitun Jari Huttusen kilpailuohjelma täydentyi helmikuussa ajettavan Ruotsin MM-rallin lisäksi nyt myös maaliskuussa ajettavalla Meksikon MM-rallilla.

Hyundai Motorsport -talli tiedotti tällä viikolla, että sen kuljettajien koulutusohjelmaan valitun Jari Huttusen kilpailukausi jatkuu helmikuussa ajettavan Ruotsin MM-rallin jälkeen Meksikossa maaliskuussa. Ruotsi on MM-sarjan toinen osakilpailu tällä kaudella ja Meksiko puolestaan kolmas osakilpailu. Kauden avaavassa Monte Carlon MM-rallissa Huttusta ja kartanlukija Antti Linnaketoa ei vielä mukana kilpailemassa nähdä

– Olen ylpeä siitä, että saan olla mukana Hyundai Motorsportin kuljettajien kehitysohjelmassa tällä kaudella. Tallissa kaikki uskovat minuun, joten aion pyrkiä parhaani mukaan vastaamaan niihin odotuksiin jokaisessa rallissa mihin osallistumme kauden aikana. Ruotsi ja Meksiko ovat kaksi hyvin erityylistä kilpailua, joten meidän pitää olla kaikin puolin valmiina heti alusta lähtien, Huttunen kommentoi Hyundain tiedotteessa.

Helmikuun lopulla 24 vuotta täyttävä Huttunen osallistuu Ruotsin MM-ralliin nyt urallaan ensimmäistä kertaa, eikä Meksikossakaan kiuruveteläinen ole aiemmin kilpaillut. Itse asiassa Meksiko tulee olemaan Huttuselle uran ensimmäinen ralli Euroopan ulkopuolella. Huttunen kilpailee rallin MM-sarjassa WRC2-luokassa Hyundai i20 R5 -autolla ja Hyundain tehdastallin tukemana kilpailutoimintaa tänä vuonna pyörittää Sarrazin Motorsport -talli.

– Kilpailu WRc2-luokassa tulee olemaan tänä vuonna kovaa, mutta meillä on loistava auto ja paljon optimismia, jota yritämme saada käännettyä positiivisiksi tuloksiksi näissä kahdessa ensimmäisessä rallissa, Huttunen sanoo.

Viime syksynä Hyundain järjestämässä valintatilaisuudessa Huttunen peittosi monta kovaa nimeä ja sitä paikkaa mihin Huttunen valittiin, jahtasi yhteensä 16 nuorta ja lupaavaa rallikuljettajaa. Hyundai-tallin johto on tottakai täysin vakuuttuneita siitä, että he tekivät oikean valinnan valitessaan Huttusen koulutusohjelmansa ykköstähdeksi.

– Odotamme innolla sitä, että pääsemme näkemään Jarin ja Antin kilpailemassa WRC2:ssa. He ovat sopeutuneet erinomaisesti tallin toimintaan sen jälkeen, kun heidät valittiin tähän mukaan. Jarin kohdalla meillä on vahva usko sen suhteen, että tähti on syntymässä. Olemme myös luottavaisia i20 R5 -auton suhteen. Ruotsissa ja Meksikossa tulee varmasti olemaan kova taistelu, kun WRC2:ssa on mukana paljon huipputalleja ja kuljettajia, Hyundain manageri Alain Penasse ennakoi.

Rallin MM-sarja käynnistyy tammikuun viimeisenä viikonloppuna Monte Carlosta. Ruotsin MM-ralli ajetaan 15.-18. helmikuuta ja Meksikon MM-ralli 8.-11. maaliskuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit