Huttunen taituroi ongelmien sävyttämässä kilpailussa kolmanneksi

28.4.2019 / 08:35
Jari Huttunen Hyundailla Puolan EM-rallissa 2018 (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Jari Huttunen haki kilpailutuntumaa osallistumalla lauantaina Kielderin legendaarisissa metsissä Englannissa ajettuun Pirelli International Ralliin, Brittien rallisarjan kauden kolmanteen osakilpailuun.

Jari Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo olivat kilpailussa mukana brittitiimin Hyundai i20 R5 -autolla. Edellisen kerran Huttunen oli kilpaillut helmikuussa Ruotsin MM-rallissa ja kuten kiuruveteläinen itsekin korosti ennen nyt ajettua Pirelli International Rallia, niin liikkeellä oltiin täysin kilpailutuntumaa hakiessa.

Kilpailun keskuspaikka sijaitsi Carlislen kaupungissa Englannissa ja kuudelle soralla ajetulle erikoiskokeelle yhteispituutta kertyi hieman alle 101 kilometriä. Huttunen näytti heti avauserikoiskokeella minkä tason rattimiehestä on kyse. Koskaan aiemmin ei Huttunen ollut näissä maisemissa kilpaillut, mutta niin vain kilpailu lähti käyntiin pohja-ajalla. Reilut 14 kilometriä taittui 1,4 sekuntia nopeammin kuin Tom Cave, joka myös kilpaili Hyundailla.

Toisella erikoiskokeella Huttunen pyörähti ja eroa pohja-aikaan kertyi reilut 20 sekuntia. Ensimmäisen huoltotauon jälkeiset kaksi erikoiskoetta menivät enemmän ja vähemmän auton tekniikkamurheiden kanssa painiessa, Huttunen oli ennen kahta viimeistä erikoiskoetta neljäntenä, mutta toisen huoltotauon jälkeen ajetuilla kahdella viimeisellä erikoiskokeella syntyneet kaksi pohja-aikaa nostivat suomalaisen mukaan palkintojuhliin ja kolmanneksi.

– Meillä oli monenlaisia ongelmia päivän aikana, rengasrikko ja kamppailua säätöjen kanssa. Ilman ongelmia olisimme voittaneet tämän rallin. Kolme ek-voittoa kuudesta. Olisi pitänyt pystyä parempaa. Kolmas sija on kuitenkin ihan hyvä, Huttunen pyöritteli Pirelli Rallin tiedotteessa.

Voittoon ajoi Cave, 17,6 sekunnin erolla ennen toiseksi sijoittunutta Rhys Yatesia. Huttunen jäi Cavesta lopulta reilun minuutin. Cave on nähty vuosien saatossa myös Suomen MM-rallissa, missä hän juhli Drive Dmack Cup -luokkavoittoa vuonna 2015 ja kaksi vuotta myöhemmin britti ajoi WRC2-luokassa kolmanneksi, Huttusen juhliessa silloin ylivoimaista luokkavoittoa.

Pirelli International Ralli on ehdottomasti yksi Brittisarjan suurimmista klassikoista, jossa voittoa ovat aiemmin juhlineet sellaiset legendat kuin Colin McRae, Jimmy McRae, Richard Burns, sekä Ari Vatanen. Voittotilaston kärkipaikkaa neljällä ykkössijalla hallussaan pitää M-Sport-tallin omistaja Malcolm Wilson. Suomalaiskuljettajista voittoon ovat Vatasen lisäksi yltäneet Tapio Laukkanen kahdesti, sekä Marko Ipatti ja Jukka Korhonen kerran.

Huttunen kilpaili aiemmin helmikuussa Ruotsin MM-rallissa Skodalla ja nyt alla oli siis yksityistiimin Hyundai. Se missä Huttunen seuraavan kerran kilpailee ja millä autolla, on vielä epäselvää, mutta kuten Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo aiemmin talvella UrheiluUutiset.comille kertoi, ei Huttusella ole minkäänlaista sopimusta Hyundain tehdastallin kanssa tälle kaudelle. Vielä viime vuonna Huttunen oli mukana Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa.

– Tällä hetkellä meillä ei ole käynnissä mitään virallista ohjelmaa missä Jari olisi mukana. Ei testi- eikä kilpailutoiminnan osalta. Jari on hyvä kuljettaja ja toivomme hänelle kaikkea hyvää jatkoon. Tottakai seuraamme häntä ja hänen otteitaan myös jatkossa, Adamo kommentoi.

Pirelli International Ralli 2019 lopputulokset

1) Tom Cave (Hyundai) 57.34,4
2) Rhys Yates (Skoda) + 17,6
3) Jari Huttunen (Hyundai) + 1.00,6
4) David Bogie (Skoda) + 1.03,3
5) Stephen Petch (Ford) + 4.57,8
6) Michael Binnie (Mitsubishi) + 5.57,5

Caven keskinopeus: 105,1 km/h
Pohja-ajat: Huttunen 3, Cave 2, Yates 1

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit