MOTORSPORT

Huttusella erilainen valmistautuminen Viron MM-ralliin – “Suorituskyky teki vaikutuksen”

GRX-tiimin Jari Huttunen lähtee tavoittelemaan Viron MM-rallista sijoitusta WRC2-luokassa kolmen parhaan joukkoon.

Kuudentena rallin MM-sarjan WRC2-luokan pisteissä oleva Jari Huttunen on juuri nyt sen kuuluisan jännän äärellä. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettava Suomen MM-ralli tuo vihdoin ja viimein Huttuselle debyytin MM-sarjan pääluokassa, kun kiuruveteläinen nähdään ensimmäistä kertaa tositoimissa M-Sport Ford -tallin Puma Rally1 -auton ratissa. Huttunen pääsi testaamaan brittitallin menopeliä ensimmäistä kertaa viime perjantaina Virossa.

– Auto tuntui sopivan heti hyvin käteen ja sen suorituskyky teki vaikutuksen, joten Jyväskylää odotamme tietysti suurella innolla. Nyt on kuitenkin tärkeää ajaa hyvä tulos täältä Virosta ja alkaa vasta sen jälkeen keskittyä kotikisaan, Huttunen korostaa tiedotteessaan.

Huttusen valmistautuminen Viron MM-ralliin oli siis Rally1-auton testistä johtuen erilaisempi kuin aiemmin, mutta toki valmistautumiseen sisältyi myös se perinteinen vaihe, eli ennakkotestit tulevaa kilpailua silmällä pitäen sillä kalustolla millä Huttunen tulevassa kilpailussa ajaa. Huttunen saa Virossa alleen päivityksiä läpikäyneen Ford Fiesta Rally 2 -auton, johon on tullut muutoksia muun muassa takasiipeen, sekä peräpään jousitukseen.

– Testeissä auto tuntui hyvältä, kilometrejä kertyi noin sata. Todellinen suorituskyky selviää kuitenkin vasta kun ralli alkaa, sillä luokan taso on korkea. Yhtään ei ole varaa ihmetellä, vaan täysiä on mentävä heti kättelyssä jos kärkeen aikoo, maanantaina kilpailuun valmistavat testit Virossa ajanut Huttunen ennakoi.

Viron MM-rallissa Huttunen saa vastaansa WRC2-luokassa sellaisia nimiä kuin Andreas Mikkelsen, Teemu Suninen, Emil Lindholm, Hayden Paddon, Kajetan Kajetanowicz, Mikolaj Marczyk, sekä isäntämaan toivot Egon Kaur, Gregor Jeets ja Georg Linnamäe. Kärkisijoille riittää siis tunkua, eikä tiukassa sekuntitaistelussa varaa virheisiin ole. Huttuselta löytyy tältä vuodelta WRC2-luokan palkintosijoitus Ruotsista ja Italiasta. Kuumimpaan kärkeen on tavoite myös Virossa.

– Tavoitteena on ajaa kolmen parhaan joukkoon. Sardinia oli meiltä hyvä kisa ja nyt näemme mikä on vauhti nopeassa sorarallissa. Tämä on minulle mieluisa kisa ja teiden luonne tuttu, vaikka tälle vuodelle reittiä onkin vähän muutettu, vuoden 2020 Viron MM-rallissa WRC3-luokassa kolmanneksi ajanut ja viime vuonna ulosajon seurauksena keskeyttämään joutunut Huttunen sanoo.

Viron MM-ralli käynnistyy tänään torstaina kello 20.38, kun 24 erikoiskokeen ja 313,84 ek-kilometrin urakan avaa lyhyt yleisöerikoiskoe. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Vihdoinkin! Jari Huttunen pääluokan Fordilla Jyväskylään – “Erittäin suuri haaste”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com