MOTORSPORT

Huttusen taival Hyundailla käynnistyy Walesissa – “Hyvä testitilaisuus ensi kautta varten”

Yksi rallisyksyn ehdottomasti positiivisimmista yllätyksistä nähtiin Jari Huttusen kohdalla, jonka Hyundai-ajot piti alunperin käynnistyä vasta ensi kaudella, mutta kiuruveteläinen hyppääkin Hyundain i20 R5 -auton rattiin jo tällä viikolla ajettavassa Walesin MM-rallissa. Huttunen lähtee hakemaan debyytistään uudella kalustolla ennen kaikkea kokemusta ensi kautta varten.

Jari Huttusen, 23, kausi 2017 on ollut tapahtumarikas ja vaikka esimerkiksi Euroopan mestaruuden metsästys päättyi pettymykseen viimeisessä osakilpailussa Latviassa, niin Huttusen kauteen on mahtunut myös iso määrä menestystä ja hienoja saavutuksia. Yksi näistä oli valinta Hyundain nuorten kuljettajan koulutusohjelmaan, missä Huttunen peittosi useita lahjakkaita rallikuljettajia napaten tallipaikan rallin MM-sarjaan ja WRC2-luokkaan ensi kaudeksi.

Alunperin Huttusen taival Hyundain ratissa ja MM-sarjassa piti käynnistyä vasta ensi kaudella, mutta Hyundai päättikin ilmoittaa Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon jo mukaan Walesin MM-ralliin, rallin MM-sarjan kuluvan kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun.

– Walesin MM-ralli on meille hyvä testitilaisuus ensi kautta varten. Tärkeimpinä tavoitteina on kerätä kokemusta ja ajaa ehjästi maaliin. Kerrankin minulle kisa, jossa ei välttämättä hampaat irvessä tavoitella voittoa, Huttunen sanoo tiedotteessaan.

Huttunen ajoi testierikoiskokeen läpi torstai-aamuna vain kerran ja eroa WRC2-luokan pohja-aikaan tehneeseen Teemu Suniseen kertyi 6,7 sekuntia.

– Luvassa on varmasti haastava kisa, jossa olosuhteet vaihtelevat, kun on mutaa, soraa, vettä ja sumua. Tarkkuutta vaaditaan ja omaa ajoa lähdetään ajamaan. Testiä meillä on alle 100 kilometriä alla, joten alussa on totuttelemista, Huttunen korostaa.

Walesin MM-ralli käynnistyy lyhyellä yleisöerikoiskokeella torstai-iltana kello 21.00 Suomen aikaa. UrheiluUutiset.com seuraa tapahtumia paikan päällä Chesterissä koko ralliviikon ajan.

Lue myös!

Jari Huttusen kausi 2018 Hyundailla käynnistyy Ruotsin MM-rallissa (24.10.2017)
Kokeneen ranskalaisen moniosaajan tiimi Huttusen tueksi 2018 – ”Selkeästi paras valinta” (24.10.2017)

 
Hyundai Wales 2017

 
Teksti: Jari Hotti, Chester – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com