Hyundai reagoi nopeasti Suomen ja Saksan heikkoihin tuloksiin – “Tämän päätöksen tekeminen ei ollut helppoa”

5.9.2017 / 16:57
Tästä kolmikosta Hayden Paddon (vas.) ei kilpaile Espanjan MM-rallissa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundain heikko menestys rallin MM-sarjan kahdessa edellisessä osakilpailussa Suomessa, sekä Saksassa heikensi merkittävästi tallin tilannetta valmistajien mestaruustaistelussa M-Sportia vastaan. Tallin johto reagoikin tilanteeseen varsin nopeasti ja muutoksia kuljettajapuolella nähdään jo seuraavassa osakilpailussa Espanjassa lokakuun alussa.

Kun Hyundai kesä-heinäkuun vaihteessa nappasi Puolan soralta kaksoisvoiton Thierry Neuvillen ja Hayden Paddonin toimesta ja Dani Sordo täydensi tallin menestystä neljännellä sijallaan, niin siinä kohtaa rallin MM-sarjan valmistajien mestaruuspokaalia oltiin jo kovaa vauhtia kuskaamassa Hyundain päämajan suuntaan Saksan Alzenauhun. Siitäkin huolimatta, että M-Sport johti MM-pisteissä Puolan jälkeen Hyundaita 22 pisteellä.

Puolan jälkeen tilanne kuitenkin muuttui ja voimasuhteet kääntyivät brittitallin eduksi. Hyundain paras sijoitus Suomen ja Saksan osakilpailuista oli Neuvillen viides sija Suomessa, kun ennen Suomen MM-rallia belgialainen oli ajanut kuudessa edellisessä osakilpailussa peräkkäin palkintosijoille ja niistä voittoja oli kolme. Kun samaan aikaan Hyundain pahin kilpailija M-Sport nappasi Suomesta kakkossijan ja Saksasta sijat yksi ja kolme, niin ero valmistajien MM-sarjassa oli yhtäkkiä kasvanut 22 pisteestä 64 pisteeseen.

Hyundain tallijohto reagoi tilanteeseen varsin nopeasti ja teki muutoksia kuljettajakokoopanoonsa kauden kolmen viimeisen osakilpailun osalta. Citroenilla kakkossijan Saksassa ajanut Andreas Mikkelsen siirtyy Hyundain vahvuuteen ja norjalainen on mukana niin Espanjassa, Walesissa, kuin Australiassakin. Hyundain kuluvan kauden sopimuskuljettajista Espanjassa Mikkelsenille tilaa tekee Hayden Paddon, joka on kuljettajien MM-sarjassa tällä hetkellä sijalla yhdeksän.

– Tämän päätöksen tekeminen ei ollut helppoa, mutta tunsimme sen olevan tässä kohtaa tarpeellista vahvistaaksemme asemiamme mestaruustaistelussa. Keskustelut Andreaksen kanssa ovat olleet käynnissä siitä hetkestä lähtien, kun hän jäi ilman ajohommia, mutta meillä ei ollut tarjota hänelle mitään, koska kokoonpanomme ajajien osalta oli jo päätetty. Kun tilanne sitten meni siihen, että menetimme (mestaruustaistelussa) asemiamme, niin päätimme arvioida tilanteen uudelleen, Hyundain tallipäällikkö Michel Nandan taustoittaa tallin tiedotteessa.

“Tuosta testistä minulle jäi erittäin positiivinen fiilis”

UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan Mikkelsen on tehnyt Hyundain kanssa sopimuksen, joka kattaa myös kauden 2018, mutta ymmärrettävistä syistä talli ei tätä vielä halua tässä kohtaa julkistaa. Hyundailla todennäköisesti odotetaan “isojen herrojen” päätöstä siitä, tuleeko rallin MM-sarjaan ensi kaudelle sääntömuutos, joka mahdollistaisi tallien ajattavan neljää autoa niin, että kolme parhaiten sijoittunutta toisi tallille MM-pisteitä. Mikäli näin kävisi, niin Hyundailla ei olisi tarvetta lähteä purkamaan kenenkään nykyisen kuljettajan sopimusta Mikkelsenin tieltä.

Espanjan MM-rallissa lokakuun alussa Hyundain kuljettajakolmikon muodostavat siis Neuville, Sordo ja Mikkelsen. Kauden kahden viimeisen osakilpailun tilanne katsotaan myöhemmässä vaiheessa, mutta selvää toki on se, että Neuville ja Mikkelsen ajavat kauden loput MM-rallit ja siitä kolmannesta paikasta “taistelevat” Sordo ja Paddon.

– Espanjan osalta kokoonpano kuljettajien osalta on nyt selvä, mutta Walesin ja Australian tilanne vahvistetaan myöhemmin. Toivotamme Andreaksen ja Andersin (Jäger, kartanlukija) tervetulleeksi Hyundai Motorsportin vahvuuteen ja toivomme, että pääsemme taas takaisin raiteille mestaruustaistelun suhteen heti Espanjassa, Nandan toivoo.

Mikkelsenille Hyundai on jo kolmas automerkki, millä hän kilpailee tällä kaudella rallin MM-sarjassa. Alkukaudesta Mikkelsen ajoi WRC2-luokkaa Skodan tehdastallin kalustolla ja vaihtoi sitten kolmeen MM-ralliin Citroenille ja WRC-autoon. Mikkelsen ei ole aiemmin urallaan ajanut metriäkään kisaa Hyundain kalustolla, mutta testien kautta auto on tuttu viime keväältä.

– Olen iloinen saadessani liittyä Hyundai Motorsportin vahvuuteen ja päästä ajamaan WRC-autolla seuraavat kolme MM-rallia. Hyundain i20 Coupe WRC -auto on osoittautunut voittaja-autoksi kaikilla tienpinnoilla. Minulla oli mahdollisuus testata sitä soralla aiemmin tänä vuonna. Tuosta testistä minulle jäi erittäin positiivinen fiilis ja olen varma, että löydämme myös sen fiiliksen uudestaan näissä kauden kolmessa viimeisessä MM-osakilpailussa, Mikkelsen vakuuttaa.

– Tavoitteenani on tehdä kaikki sen eteen, että voisimme auttaa tallia menestymään valmistajien MM-sarjassa. Minulla on vahva usko niin talliin, kuin autoonkin, joten olen tästä kaikesta todella innoissani, Mikkelsen hehkuttaa.

Espanjan MM-ralli käynnistyy torstaina 5. lokakuuta.

Lue myös!

Mikkelsen ei aja Espanjan MM-rallissa Citroenilla – Siirtymässä Hyundaille (5.9.2017)
Paddon sivuun, Mikkelsen Hyundailla kauden kolmeen viimeiseen MM-ralliin (5.9.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit