MOTORSPORT

Hyundai teki valintansa: Jari Huttuselle tallipaikka rallin MM-sarjaan kaudelle 2018!

Rallin MM-sarjassa vuodesta 2014 lähtien toimineen Hyundai Motorsportin uusi, tänä vuonna lanseerattu kuljettajien kehitysohjelma on saanut ensimmäisen kuljettajansa, kun syksyllä järjestettyjen valintojen kautta tallipaikan kaudelle 2018 WRC2:n MM-sarjaan itselleen lunasti Jari Huttunen.

Ensimmäisessä valintavaiheessa mukana oli 15 kuljettajaa, joista kahdeksan valittiin toiseen vaiheeseen. Jari Huttusen, 23, kanssa tallipaikasta kilpailivat Kalle Rovanperä, Emil Bergkvist, Gus Greensmith, Karl Kruuda, Pepe Lopez, Pierre-Louis Loubet, sekä Rene Mandel. Tullaakseen valituksi ei riittänyt pelkästään se, että oli nopea auton ratissa, vaan myös kommunikointitaitoja, sekä teknistä tietämystä testattiin eri tavoin.

Vaikka Hyundai Motorsportin tiedotteen mukaan kaikki toisessa vaiheessa mukana olleet kuljettajat vakuuttivat osaamisellaan, niin valintaryhmän yksimielisellä päätöksellä Huttunen oli se, joka nousi parhaiten esiin tästä ryhmästä. Huttunen tulee ajamaan kaudella 2018 rallin MM-sarjassa WRC2-luokassa Hyundai Motorsportin i20 R5 -autolla. Se mihin MM-ralleihin Huttunen tulee osallistumaan, ei vielä julkistettu.

– On tottakai valtavan suuri kunnia tulla valituksi. Mukana oli paljon lahjakkaita kuljettajia, joilla on enemmän kokemusta kuin minulla, joten valituksi tuleminen on kyllä mukava yllätys, Huttunen kommentoi.

– Olimme erittäin vaikuttuneita ehdokkaiden tasosta. Heillä kaikilla oli tähän erittäin ammattimainen lähestymistapa ja jokainen heistä jätti erittäin hyvän kuvan itsestään niin minulle, kuin myös muille tuomariston jäsenille. Jari erottui joukosta erityisesti hänen päättäväisyytensä ansiosta, Hyundai Motorsportin manageri Alain Penasse kehuu.

– Vaikka hän on ajanut tähän mennessä vasta muutaman kilpailun R5-autolla ja hänellä oli vähemmän kokemusta kuin monella muulla ehdokkaalla, niin hän oli kuitenkin välittömästi kilpailukykyinen ja johdonmukainen i20 R5 -auton ratissa niin asfaltilla, kuin sorallakin. Hän on selkeästi erittäin lahjakas kuljettaja ja omaa valtavan potentiaalin rallikuljettajana, Penasse jatkaa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com