MOTORSPORT

Hyundai tuo Paddonin testiralliin Suomeen

Keskellä Suomen suvea, 15.-16. heinäkuuta ajettavan Autoglym Rallin järjestäjät saivat tiistaina mieluisan ilmoituksen Hyundain WRC-tallilta, joka ilmoitti Hayden Paddonin mukaan kilpailuun.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Hyundai Motorsport kilpailee WRC-autollaan MM-sarjan ulkopuolisessa kilpailussa. Uusiseelantilainen Hayden Paddon on noussut rallimaailman ehdottomaan eliittiin voitettuaan alkukaudella Argentiinan MM-rallin ja sijoituttuaan Ruotsin osakilpailussa toiseksi.

Kilpailuun on toistaiseksi ilmoittautunut reilut 40 autokuntaa, mutta ilmoittautumisaikaa on vielä tasan viikko jäljellä. Ammattilaiskuski Paddonin lisäksi listoilla on nyt myös WRC2-luokan huippunimi Teemu Suninen sekä kahden edellisen SM-osakilpailun voittaja norjalainen Ole Christian Veiby.

Autoglym Rallin nuotitusjakso on perjantaina 15.7. ja sen päätteeksi kilpailijoilla on illalla mahdollisuus osallistua rallin viralliselle testierikoiskokeelle. Ralli starttaa 16.7. lauantaina aamulla klo 9.00 Kangasalan Mobilian museon edustalta.

Kilpailukeskus, keskitetty huoltoalue ja maaliintulo (klo 19) ovat Pälkäneellä, Sappeen Matkailukeskuksen alueella, jossa kilpailijoille on tarjolla laadukasta mökkimajoitusta.

PR-Racingin 35-vuotisjuhlakilpailu

Autoglym Rallin reitti kiertelee sellaisissa maisemissa, kuten Sahalahti, Koivulahti ja Västilä, jotka ovat tuttuja 1980- ja 90-luvun Suomen MM-ralleista. Nopeilla ja vaativilla sorateillä ajettava kilpailu on tunnetun tamperelaisen ralliseura PR-Racingin 35-vuotisjuhlakilpailu.

Kilpailussa on luokkia monenlaiselle kalustolle, aina WRC-autoista Historic-kalustoon. Omat luokat löytyvät myös niille, jotka eivät halua ajaa nuotista. Ilmoittautumisaika päättyy tiistaina 5.7. klo 22.00.

Rallireitti sisältää 8 erikoiskoetta, eli neljä EK:ta ajetaan kahteen kertaan, yhteispituudeltaan yli 100 EK-kilometriä. Kilpailun aikana on peräti viisi huoltomahdollisuutta, joten kilpailu soveltuu sekä reittinsä että aikataulunsa puolesta mainiosti testitarkoitukseen.

Lähde: Autoglym-rallin tiedote

Lue myös Latvala hakee palkintokorokesijoitusta Puolasta

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com