MOTORSPORT

Hyundai vahvisti Mikkelsenin kaksivuotisen sopimuksen – “Realistinen mahdollisuus taistella maailmanmestaruudesta”

Kuten uutisoimme syyskuun alussa, niin Andreas Mikkelsen ei siirtynyt Hyundain vahvuuteen pelkästään ajamaan kuluvan kauden kolmea viimeistä MM-rallia, vaan norjalainen jatkaa tallissa myös ensi kaudella. Keskiviikkona Hyundai Motorsport vahvisti tiedotteellaan, että talli on solminut Mikkelsenin kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Volkswagenin vetäydyttyä viime kauden jälkeen ulos rallin MM-sarjasta, saksalaistallissa neljän kauden aikana kolme MM-pronssia saavuttanut Andreas Mikkelsen jäi lopulta eri vaiheiden jälkeen työttömäksi. Norjalaisen kausi 2017 ei ole kuitenkaan ollut pelkkää lomailua, vaan vuoteen on mahtunut MM-ralleja niin Skodan tehdastallissa WRC2-luokassa, kuin myös kolme MM-rallia Citroenin WRC-kalustolla Italiassa, Puolassa ja Saksassa.

Syyskuun alussa Hyundai Motorsport ilmoitti tehneensä sopimuksen Mikkelsenin kanssa loppukauden kolmesta MM-rallista, jotka ajetaan Espanjassa, Walesissa, sekä Australiassa. Nyt Hyundai ilmoitti viikko ennen Espanjan MM-rallin starttia, että Mikkelsenin kanssa on solmittu myös kaudet 2018 ja 2019 kattava sopimus.

– Ne muutamat kerrat, kun Andreas on vieraillut tehtaallamme Alzenaussa, on hänen päättäväisyytensä ja ammattitaitonsa suorastaan häikäisseet meidät. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että saamme hänet mukaan tallin toimintaan täysipäiväisesti seuraavien kahden kauden ajaksi. Andreas on jo nyt ehtinyt ajamaan testiä autollamme ja hänen palautteensa on ollut positiivista ja olemme saaneet arvokasta tietoa, Hyundain tallipäällikkö Michel Nandan kehuu.

Mikkelsen on urallaan osallistunut 84 MM-ralliin, voittoja on kolme ja palkintosijoituksia yhteensä 21. Ensimmäisen kerran Mikkelsen kilpaili MM-rallissa jo vuonna 2006, Walesissa Stobart-yksityistiimin Fordilla, ollessaan vasta 17-vuotias.

– Olen iloinen siitä, että Hyundai Motorsport tarjosi minulle mahdollisuuden tehdä paluu takaisin rallin MM-sarjaan täyden ohjelman muodossa kahdelle seuraavalle vuodelle. Ennen kuin olen ehtinyt edes ajamaan tallissa ensimmäistäkään rallia, niin mielestäni olen sopeutunut uuteen ympäristöön nopeasti ja on selvää, että nyt olen maailmanluokan tallissa missä minulla on realistinen mahdollisuus taistella niin kuljettajien, kuin valmistajienkin maailmanmestaruudesta, Mikkelsen hehkuttaa.

Hyundailla on nyt sopimukset kaudelle 2018 Mikkelsenin, Thierry Neuvillen, Dani Sordon, sekä Hayden Paddonin kanssa. UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan Hyundai ei olisi ottamassa ensi kaudella MM-ralleissa käyttöön neljättä autoa, joten tästä nelikosta Sordo onkin jäämässä ulos ensi kauden rallin MM-sarjasta. Kuten uutisoimme aikaisemmin, niin saamiemme tietojen mukaan Sordo olisi solminut sopimuksen kaudelle 2018 rallicrossin MM-sarjaan ja tuleva Espanjan MM-ralli olisi Sordolle uran viimeinen toistaiseksi rallin MM-sarjassa.

Espanjan MM-rallissa Hyundain kuljettajatrion muodostavat Mikkelsen, Sordo ja maailmanmestaruudesta tiukasti taisteleva Neuville.

Lue myös!

Mikkelsen ei aja Espanjan MM-rallissa Citroenilla – Siirtymässä Hyundaille (5.9.2017)
Päättyykö Dani Sordon ura rallin MM-sarjassa lokakuussa ajettavassa kotikisassa? (5.9.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com