Hyundaille oma kuljettajaohjelma – 33-vuotias Chewon Lim tositeeveestä R5-auton rattiin

27.2.2017 / 16:06
Chewon Lim on Hyundain kuljettajaohjelman ensimmäinen kuski. 33-vuotiasta Limiä yritetään jalostaa MM-tasolle. (kuva: Hyundai Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundai rakentaa oman kuljettajien kehitysohjelman. Ensimmäiseksi valmennettavaksi on valittu korealainen 33-vuotias Chewon Lim.

Hänen ohjelmassaan on peräti 14 rallia Hyundain i20 R5 –autolla, ja näistä ralleista ainakin yksi on MM-osakilpailu Saksassa. Kartanlukijana toimii belgialainen Martijn Wydaeghe.

Lim valittiin peräti 5000 hakijan joukosta. Valintaa seurattiin reality-tyyppisessä ”The Rallyist” –TV-ohjelmassa. Hän on ajanut aiemmin mm. F3-sarjaa Euroopan radoilla. Viime kaudella hän ajoi Opel Adamilla ralleja Keski-Euroopassa.

Kuljettajaohjelman avulla on tarkoitus myös nostaa ralliautoilun kiinnostavuutta Hyundain kotimaassa Koreassa.

– Tämä on iso askel urallani. Viime kaudella kehityin mielestäni paljon. Radalla pystyin ajamaan paljon kierroksia ja oppimaan mutkat. Nyt näen mutkan vain kerran nuotituksen aikana, ja kilpaillessa minun on nopeasti ymmärrettävä ja luotettava nuottiin. Tärkeintä on oppia tekemään ja ymmärtämään tarkkoja nuotteja. Siirtyminen i20 R5 –autoon on toinen suuri haaste. Autossa on enemmän tehoa ja neliveto, joten minun pitää muuttaa ajotyyliäni, Chewon Lim sanoo.

Hyundai Motorsportin päällikköistä Alain Penasse oli paikalla Koreassa valitsemassa Limiä.

– Yksi asia joka teki minuun vaikutuksen, oli hänen kykynsä oppia nopeasti, Penasse kehui.

Limin ensimmäinen koettelemus Hyundain puikoissa on ensi viikonloppuna Saksassa ajettava Saarland-Platz –ralli.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit