Hyundailta yllättävä muutos finaalin alla – Neuvotteleeko Toyota norjalaistähden kanssa?

1.11.2019 / 11:00
Andreas Mikkelsen Turkin MM-rallissa tänä vuonna (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundai on tehnyt yllättävän muutoksen kuljettajakokoonpanoonsa pari viikkoa ennen rallin MM-sarjan kauden päättävää Australian osakilpailua.

Alunperin Hyundain piti osallistua Australian MM-ralliin kokoonpanolla Thierry Neuville, Dani Sordo, sekä Andreas Mikkelsen. Kun Australian MM-ralliin on aikaa pari viikkoa, on Hyundai kuitenkin vetänyt Mikkelsenin ilmoittautumisen pois ja nimennyt tilalle Craig Breenin, joka on ajanut tänä vuonna tallin väreissä vain kahdessa MM-rallissa. Suomessa Breen sijoittui seitsemänneksi ja Walesissa kahdeksanneksi.

Mikkelsen puolestaan on nähty Hyundain ratissa tänä vuonna kymmenessä MM-rallissa, parhaina sijoituksinaan Argentiinan toinen sija, sekä Italian ja Turkin kolmannet sijat. Hyundailla on kauden viimeisessä osakilpailussa pelissä isot panokset, sillä se metsästää historiansa ensimmäistä autonvalmistajien maailmanmestaruutta rallin MM-sarjassa ja korealaismerkki lähtee kauden finaaliin 18 pisteen johtoasemassa toisena olevaan Toyotaan nähden.

Torstaina Hyundai julkisti tehneensä kaksivuotisen sopimuksen Espanjan osakilpailussa viime viikonloppuna maailmanmestaruuden varmistaneen Toyotan ykköskuljettajan Ott Tänakin kanssa. Siinä missä Hyundailla on sopimukset ensi kauden osalta neljän kuljettajan kanssa, ei Toyotalla sen sijaan ole vielä yhtäkään julkaistua sopimusta kaudelle 2020.

Mikkelsenin poisjäänti Australian osakilpailusta saattaa hyvinkin viitata siihen, että Tommi Mäkisen johtama Toyota-talli käy neuvotteluja norjalaistähden kanssa ensi kaudesta ja Hyundai-talli ei näin ollen halua enää tarjota Mikkelsenille kilpailuja tämän kauden osalta. Tänakin sopimustiedotteessa Hyundai ilmoitti, että se aikoo käydä neuvotteluja ensi kauden osalta vielä Breenin ja Mikkelsenin kanssa. Espanjan MM-rallin jälkeen Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo vakuutti tiukasti, että Neuville, Sordo ja Mikkelsen on paras mahdollinen trio mestaruustaisteluun.

Nyt tehtyyn kuljettajan vaihtoon Australian MM-rallin osalta Hyundai ei ole julkaissut tiedotetta. Citroen-talli veti odotetusti Mads Östbergin ilmoittautumisen pois kilpailusta, koska ranskalaistallin ykköskuljettajalla Sebastien Ogierilla ei ole enää mahdollisuuksia nousta mestariksi tänä vuonna.

Rallin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Australiassa 14.-17. marraskuuta.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit