MOTORSPORT

Hyundain toinen valintavaihe saatiin päätökseen, valintaa ei vielä julkistettu

Aivan kuten UrheiluUutiset.com maanantaina uutisoi, niin Hyundai Motorsportin kuljettajien kehitysohjelman toinen vaihe järjestettiin tällä viikolla.

Hyundain uuden kuljettajien kehitysohjelman ensimmäisessä vaiheessa 15 nuorta kuljettajaa kutsuttiin tallin toimitiloihin Saksan Alzenauhun haastatteluun, missä arvioitiin kuljettajien kommunikointitaitoja, sekä teknistä osaamista. Toiseen vaiheeseen valittiin lopulta kahdeksan kuljettajaa ja he ovat Kalle Rovanperä, Jari Huttunen, Emil Bergkvist, Gus Greensmith, Karl Kruuda, Pepe Lopez, Pierre-Louis Loubet, sekä Rene Mandel.

Toisessa vaiheessa kuljettajat ajoivat oman kartanlukijansa kanssa testiä niin soralla, kuin asfaltillakin ja testit ajettiin kolmepäiväisenä tapahtumana Ranskassa maanantaista keskiviikkoon. Testeissä ajettiin Hyundain i20 R5 -autolla. Hyundai Motorsportin edustajat eivät testien aikaan seuranneet pelkästään kuljettajien ajamista ja edesottamuksia eri alustoilla, vaan myös heidän työskentelyään insinöörien kanssa, kun autoa valmisteltiin tulevaa ajoa varten.

Se kuka mukana olleista kahdeksasta kuljettajasta lopulta valittiin ja kuka saa tallipaikan Hyundailta ensi kaudeksi rallin MM-sarjaan ja WRC2-luokkaan, julkistetaan tulevien viikkojen aikana.

– Jokaisen kahdeksan kuljettajan suoritus näiden kolmen päivän aikana oli erittäin hyvä. Kuka tahansa näistä kuljettajista, jotka nyt osallistuivat testeihin, olisi hyvä edustaja Hyundai Motorsportille ja WRC2:een. Lopullista valintaa tehtäessä päätös ei tule olemaan helppo, Hyundai Motorsportin manageri Alain Penasse sanoo tallin torstaina julkaistussa tiedotteessa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com