MOTORSPORT

Ilmari Korpivaara kaksi kertaa toinen Alastarolla: “Jotain voi aina parantaa”

 

Pohjoismaista Renault Clio Cupia ajava Ilmari Korpivaara sijoittui kaksi kertaa toiseksi luokan kilpailulähdöissä lauantaina Alastarolla. Molemmat lähdöt voitti ruotsalainen Joel Jern, joka myös johtaa sarjaa.

Renault Cliot ajavat osana kovatasoista STCC-sarjaa, joka vieraili nyt ensimmäistä kertaa koko komeudessaan Suomessa.

Korpivaara ajoi aika-ajoissa molempiin startteihin kakkosruudun, ja onnistui myös siis pitämään paikkansa ruutulipulle.

– Sijoitukset ovat periaatteessa ok. Tavoitteena oli saada hyvin pisteitä, ja nyt niitä tuli. Toki voitot olisi pitänyt ottaa, mutta nyt pitää tyytyä kakkossijoihin. Aina jos ei voita, niin jotain voi parantaa. Olen siis iloinen hyvästä pistepotista, mutta en täysin tyytyväinen omaan ajoon. Ehkä ongelma oli aika-ajossa, jossa toinen sektori oli minulle vaikea. Siinä oli vähän ongelmaa ajolinjojen ja kaasunkäytön kanssa, Korpivaara sanoi.

– Ensimmäisessä startissa annan lähdölle kouluarvosanan kahdeksan. Auto vähän suti. Toisessa kisassa eturenkaat lämpenivät yllättävän paljon, ja jo startissa auto meinasi sammua. Sain kuitenkin kytkimellä pelastettua tilanteen. Tipahdin startissa neljänneksi. Kakkosmutkassa nousin kolmanneksi ja parin kierroksen kuluttua takaisin toiseksi. Se oli ihan onnistunutta kilvanajoa. Ero Jerniin oli kuitenkin kasvanut jo niin suureksi parin ensimmäisen kierroksen aikana, että ei ollut toivoakaan saada häntä kiinni, Korpivaara summasi.

Jern voitti ensimmäisen startin 1,9 sekunnin erolla Korpivaaraan. Toisessa startissa eroksi merkittiin 4,0 sekuntia. Sarjan toinen suomalainen Aleksi Kalsta ajoi sijat neljä ja kolme.

Jern johtaa sarjaa yhteispistein 95. Julle Ljungdahl on 64:ssä pisteessä. Korpivaara nousi sarjassa kolmanneksi, ja hänen saldonsa näyttää neljän osakilpailun jälkeen 56 pistettä.

Alastaron kilpailu avasi myös Renaultien NEZ-sarjan (Pohjois-Euroopan sarja), ja Korpivaara on sen yhteispisteissä toisena.

Korpivaaran kausi jatkuu jo kahden viikon kuluttua, kun Renaultit ajavat Nordic- ja NEZ –sarjan pisteistä Norjan Rodskogenissa.

Lähde: Ilmari Korpivaaran tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com