Ilmari Korpivaaralle GT4-sarjan pronssia – “Harmittaa, mutta tämä on motorsportia”

10.10.2018 / 15:43
Ilmari Korpivaara kilpaili tänä vuonna GT4 Central European Cup -sarjassa (Kuva: Petr Fryba).

[ A- ] / [ A+ ]

Ilmari Korpivaara ajoi viime viikonloppuna Zandvoortissa, Hollannissa rata-autoilun GT4 Central European Cup -sarjan päätöskilpailussa yhdessä Benjamin Mazatiksen kanssa sijat neljä ja kymmenen, sijoittuen sarjassa lopulta kolmanneksi, vaikka sarjan voittokin oli todella lähellä.

Kilpailuviikonloppu Zandvoortin radalla alkoi poikkeuksellisesti jo torstaina ajetuilla vapailla harjoituksilla, mitkä jatkuivat myös perjantaina. Ilmari Korpivaaran vauhti oli lupaavaa jo harjoituksissa.

– Pääsin hyvin rytmiin ja saimme testattua halutut asiat. Onnistuneiden vapaiden harjoituksien jälkeen on aina hyvä lähteä kilpailuun, Korpivaara totesi.

Lauantai-aamuna oli aika-ajot, missä Korpivaaran sijoitus oli kolmas. Tämä oli ehkä jopa hieman odotuksia parempi suoritus, sillä oletus oli, että muilla automerkeillä olisi suurempi etu uudesta renkaasta, kuin KTM X-BOW GT4-autolla.

– Aika-ajo meni todella hyvin. Kolmas sija on erinomainen ottaen huomioon, että autoni näyttö oli täysin pimeänä epäonnistuneen ohjelmistopäivityksen takia. Näytöstä olisi kuulunut näkyä muun muassa vaihde, kierrosaika, sektoriajat ja arvioitu kierrosaika.

Aika-ajojen jälkeen lauantai jatkui ensimmäisellä kilpailulähdöllä, johon Korpivaaran ajopari Benjamin Mazatis starttasi ruudusta kaksi. Mazatis tippui lähdössä muutaman sijan ja toi auton kuljettajan vaihtoon sijalla viisi. Korpivaara jatkoi siitä ja oli maalissa neljäs.

– Oli kyllä tiukka kisa. Paljon sai tehdä töitä, kun edestä tuli hitaampaa autoa vastaan ja takana nopeampaa. Lopputulos oli kuitenkin se, että sarjan pistetilanne ei muuttunut olennaisesti, Korpivaara kommentoi.

Ensimmäisen kilpailulähdön jälkeen sarjan johdossa oli edelleen Marylin Niederhauser niukan viiden pisteen erolla ja sen jälkeen jaetulla toisella sijalla Korpivaara, Mazatis ja Rob Severs. Toinen ja ratkaiseva kilpailulähtö ajettiin sunnuntaina. Korpivaara aloitti kilpailun ruudusta kolme. Lähdössä suomalainen piti paikkansa, mutta jo mutkassa kolme hänet työnnettiin takakulmasta ulos. Tämän seurauksena Korpivaara tippui viimeiseksi.

– Olisi ollut hienoa pysyä radalla koko ensimmäinen kierros, sillä kolmannelta sijalta on hieman helpompi jatkaa kuin viimeiseltä sijalta, Korpivaara muistutti.

Korpivaara aloitti kuitenkin tilanteen jälkeen kovan takaa-ajon ja nousi tasaisesti useita sijoja. Sensaatiomaisen nousun takana oli Korpivaaran sisukas ajo, sekä nyt myös hyvä tuuri liittyen varikkopysähdykseen, sillä turva-auton tulo radalle juuri varikkopysähdyksien alettua sekoitti pakkaa. Kuljettaja vaihdoksen jälkeen Korpivaaran ajopari pääsi jatkamaan kilpailua sijalta kaksi. Tällä sijoituksella Korpivaara ja Mazatis olisivat olleet kiinni sarjan mestaruudessa.

Turva-auton poistuttua Mazatis ehti ajaa vain muutaman kierroksen, kun hän päätyi turvakaiteeseen puolustaessaan sijoitustaan. Mazatis sai kuitenkin ajettua auton varikolle ja ajokuntoiseksi korjattu auto saatiin takaisin radalle. Mazatis onnistui tuomaan auton maaliin viimeisenä, seitsemän kierrosta voittajasta jääneenä. Mestaruushaaveet kaatuivat kuitenkin kolariin.

– Olipahan kilpailu! Kärjestä viimeiseksi, viimeisestä toiseksi ja toiselta sijalta kaiteeseen. Ainekset sarjan voittoon oli kasassa jo niin moneen kertaan. Tottakai harmittaa, mutta tämä on motorsportia, Korpivaara muistutti.

Aihetta tyytyväisyyteen sarjan kolmannesta sijasta kuitenkin antaa se, että Korpivaara ja Mazatis olivat kärkikolmikon ainoa autokunta, jotka ajoivat koko sarjan yhdessä, ilman vierailevia vahvistuksia.

Pro-Am-luokan loppupisteet

1) Rob Severs 162
2) Marylin Niederhauser 157
3) Benjamin Mazatis, Ilmari Korpivaara 149
5) David Klar 122
6) Nicolas Scholl 102

Teksti: Ilmari Korpivaaran tiedote


Facebook kommentit