Ilmari Korpivaaralle kauden kolmas voitto ja outo rangaistus – “Tuomaristolta kyllä harkitsematon päätös”

13.7.2017 / 14:21
Ilmari Korpivaara (kesk.) nappasi Falkenbergin radalla sunnuntaina voiton (Kuva: STCC).

[ A- ] / [ A+ ]

Kart In Club Driving Academya edustava 18-vuotias Ilmari Korpivaara ajoi viime viikonloppuna Ruotsin Falkenbergissa voiton ja kakkossijan Renault Clio Nordic Cupin kauden neljäntenä kilpailuviikonloppuna. Hyvässä vauhdissa koko viikonlopun ajan ollut Korpivaara oli lähellä jopa tuplavoittoa, mutta lauantain kilpailussa tuomaristo teki kesken voittotaistelun varsin erikoisen ratkaisun.

Maineikkaan ruotsalaisen vakioautosarjan STCC:n yhteydessä ajettavan Renault Clio Nordic Cupin mestaruudesta tällä kaudella tiukasti taisteleva Ilmari Korpivaara lähti Falkenbergin kilpailuviikonloppuun luottavaisin mielin, olihan edellisestä, Solvallan raviradalla ajetusta osakilpailusta tullut voitto ja kakkossija. Lisäksi Falkenbergin rata oli Korpivaaralle tuttu, olihan hän ajanut siellä aiemmin kilpaa kolme kertaa. Viikonloppu käynnistyi perjantaina testeillä.

– Testeissä oli jo hyvä vauhti päällä ja toisessa jaksossa ajoin puolen sekunnin pohjat. Toki testit on aina testejä ja niistähän ei jaeta vielä yhtään pisteitä, Korpivaara muistutti, mutta “myrskyvaroitus” kilpakumppaneille oli siis annettu.

Lauantaina ohjelmassa oli aika-ajo, sekä ensimmäinen kilpailulähtö. Aika-ajossa kuljettajan nopein kierros toi lähtöruudun sunnuntain kilpailuun ja toiseksi nopein kierros puolestaan ratkaisi lähtöruudun lauantain lähtöön. Korpivaaran hyvät otteet saivat jatkoa, kun hän ajoi aika-ajon nopeimman ajan. Se tiesi siis paalupaikkaa sunnuntain kilpailuun, mutta lauantaille lähtöpaikaksi tuli toinen lähtöruutu.

– Aika-ajossa vauhti oli vieläkin hyvällä tasolla, mutta toiseksi nopein aikani ei ollut niin hyvä. Rata oli osittain märkä aika-ajon alussa ja parhaat ajat tehtiin aivan loppuvaiheessa. Joka kierroksella aika parani ja jos esimerkiksi toiseksi viimeisellä kierroksella sattui tulemaan ajovirhe, niin se tietenkin vaikutti siihen toiseksi parhaaseen kierrosaikaan, Korpivaara kuvaili haastavissa olosuhteissa ajettua aika-ajoa.

Ensimmäisessä kilpailulähdössä paalupaikalta startannut Joel Jern, sekä Korpivaara olivat täysin omaa luokkaansa ja karkasivat muilta kilpailijoilta. Kilpailun loppuvaiheissa nähtiin voittotaistelun osalta tilanne, joka ratkaisi voiton Jernin eduksi, kun kaksikko osui yhteen ja tilanteesta Korpivaaralle tuomittiin varikon läpiajorangaistus.

– Ykkösmutka on sellainen, että kun jää ulkopuolelle, niin pystyy paikkaamaan vielä seuraavassa mutkassa. Jäin sitten siihen rinnalle, Jern sulki ja vähän siinä osuttiin yhteen. Lopputulos oli se, että minä sain tilanteesta rangaistuksen. Aivan naurettavaa! Jern sulki tilanteessa ihan selkeästi. Tuomaristolta kyllä harkitsematon päätös, Korpivaara ihmetteli tehtyä päätöstä.

“Perinteinen paalulta voittoon kilpailu”

Lähdössä nähtiin muitakin kolareita muiden kilpailijoiden toimesta ja lopulta vain neljä autoa selvisi maaliin asti. Korpivaaran vauhti oli koko ajan sen verran hyvällä tasolla, että rangaistuksesta huolimatta sijoitus oli toinen. Kakkossija tässä kohtaa oli kuitenkin Korpivaaralle pettymys, koska voittoon ajoi juuri sarjaa johtava Jern, joka kasvatti pistejohtoaan nyt tulleen voiton myötä seitsemällä pisteellä.

– Kausi kun lähenee kohti loppua, niin olisi ollut tärkeää minulle voittaa se lähtö ja sitä kautta olisi saanut kavennettua piste-eroa, Korpivaara pohti.

Sunnuntai-aamun lämmittelyajon jälkeen edessä oli toinen kilpailulähtö. Korpivaara lähti nyt paalupaikalta, avasi startista kärkipaikalle ja ajoi ilman ongelmia vakuuttavan esityksen päätteeksi kauden kolmanteen voittoon.

– Sain hyvän startin. Se oli sellainen perinteinen paalulta voittoon kilpailu. Pystyi hallitsemaan tilannetta, vajaan sekunnin erolla Jernin voittanut ja makean revanssin kilpakumppanistaan saanut Korpivaara kuvaili.

Voitto on aina voitto ja toki se Korpivaaralle maistui, mutta selvää on, että ajatukset kun ovat tiukasti suunnattu mestaruustaisteluun, niin tunnelmat olisivat mahdollisen tuplavoiton jälkeen olleet täysin erilaiset. Korpivaara katsoo kuitenkin positiivisesti kohti loppukautta ja uskoo vielä mahdollisuuksiinsa, vaikka piste-ero Jerniin on jo varsin suuri.

– Tottakai voitosta on hyvät fiilikset, mutta pitää muistaa, että piste-ero kärkeen kaventui viikonloppuna vain yhdellä pisteellä. Kaksi osakilpailua on vielä ajamatta ja kaikki on tietysti vielä mahdollista. Ei voi mitenkään sanoa, että olisi helppo homma, mutta vauhti on kohdallaan ja kaikki edellytykset on siihen, että voisi vielä nousta sarjan kärkeen, Korpivaara uskoo.

Kausi jatkuu 1.-3. syyskuuta ajettavalla Anderstorpin osakilpailulla, joka on Renault Clio Nordic Cupin osakilpailun lisäksi samalla myös NEZ-sarjan osakilpailu. Korpivaaralle edessä oleva parin kuukauden mittainen kilpailutauko tulee hyvään ajankohtaan monestakin eri syystä.

– Mahdollisesti jotain testausta tässä on ainakin ja lisäksi yhteistyökumppaneiden kanssa ajotapahtumia. Ja syksyllä kun on yo-kirjoitukset, niin pitää myös niihin valmistautua. Siinä mielessä tauko tulee nyt hyvään aikaan, Korpivaara päätti.

1. kilpailulähtö

1) Joel Jern
2) Ilmari Korpivaara
3) Aleksi Kalsta
4) Anthon Caldana

2. kilpailulähtö

1) Ilmari Korpivaara
2) Joel Jern
3) Julle Ljungdahl
4) Anthon Caldana
5) Aleksi Kalsta

Pistetilanne 4/6 osakilpailua

1) Joel Jern 183
2) Ilmari Korpivaara 147
3) Julle Ljungdahl 105
4) Anthon Caldana 101
5) Aleksi Kalsta 90

Teksti: Ilmari Korpivaaran tiedote


Facebook kommentit