MOTORSPORT

Ilmari Korpivaaran vauhti kunnossa – rengasrikko vei voittomahdollisuuden

Ilmari Korpivaara avasi kilpailukautensa viikonloppuna Ruotsin Knutstorpin radalla. Korpivaara kilpailee STCC-sarjan yhteydessä ajettavassa Renault Clio Cupissa.

Korpivaara oli aika-ajossa hurjassa vauhdissa. Hän ajoi paalupaikan viikonlopun molempiin startteihin. Ensimmäisessä startissa Korpivaara oli kovan taistelun jälkeen toinen. Toinen startti jäi kesken rengasrikon seurauksena.

Julle Ljungdahl voitti ensimmäisen ja Joel Jern toisen lähdön.

– Tiukka viikonloppu oli. Vauhti riitti ja tasaisuuskin oli kohdallaan. Tuplapaalu oli hyvä lähtö viikonloppuun. Erothan olivat pienet kuten tässä luokassa aina. Mutta, kuten sanottu, vauhti oli kunnossa, Ilmari Korpivaara mietti.

– Perjantain kisa ajettiin sateessa. Otin hyvän lähdön. Parin kierroksen jälkeen tuli vähän osumaa Ljungdahlin kanssa. Tipuin kolmanneksi, mutta pystyin nousemaan vielä toiseksi.

– Toinen kisa oli jo kuivalla. Sain jälleen hyvän startin, ja pystyin pitämään paikkani kärjessä. Viime kaudella startit olivat vaikeita minulle, mutta nyt ne onnistuivat molemmissa lähdöissä hyvin. Kolmannella kierroksella jouduin vähän peittelemään, ja mentiin mutkaan rinta rinnan. Kaveri sulki ajolinjan minulta, ja autot vähän osuivat. Pari kierrosta siitä, ja rengas puhkesi ja kisa jäi kesken, Korpivaara kertoi.

Sarjan toinen suomalainen Aleksi Kalsta ajoi molemmissa starteissa viidenneksi.

Ljungdahl ja Jern johtavat sarjaa tasapistein (41). Korpivaaran pistesarake näyttää avausviikonlopun jälkeen 20:ta. Seuraava osakilpailu ajetaan Suomessa Alastaron radalla 19.-20.5. Testit ja aika-ajo ajetaan perjantaina, ja molemmat kilpailustartit lauantaina.

– Toisesta kisasta jäivät nyt pisteet saamatta. Se on tietysti vähän huono homma. Mutta vauhdin puolesta kaikki on hyvin. Kausi on pitkä, eikä tilanne ole mitenkään paha. Alastarolle voi lähteä todella hyvin mielin, Korpivaara korostaa.

Lähde: Ilmari Korpivaaran tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com