Italialaiskuljettaja lähellä rallin Euroopan mestaruutta, 51-vuotiaana – “Unelma, joka on lähellä toteutumistaan”

16.9.2017 / 08:05
Zelindo Melegari kilpailee Mitsubishi Lancer Evo 9:llä (Kuva: Jorge Cunha / DPPI).

[ A- ] / [ A+ ]

Zelindo Melegari päätti panostaa tähän kauteen hieman enemmän ja aiemmin vuosittain ajettujen muutamien rallien sijaan italialainen lähti mukaan rallin EM-sarjaan ja ERC2-luokkaan osallistuen tähän mennessä yhtä osakilpailua vaille kaikkiin osakilpailuihin. Se on totisesti ollut kannattava päätös.

Zelindo Melegari on ajanut tällä kaudella rallin EM-sarjassa ERC2-luokassa kaksi luokkavoittoa, sekä ollut kahdesti toinen. Pistejohto ennen Italian EM-rallia Tibor Jr Erdiin nähden on jo 43 pistettä, joten Melegarilla on mahdollisuus varmistaa Euroopan mestaruus kotirallissaan ennen Latviassa lokakuussa ajettavaa kauden viimeistä osakilpailua.

– En ole enää niin nuori, olen kuitenkin jo 51-vuotias, joten onhan tämä kaikin puolin kuin unelma, joka on lähellä toteutumistaan, Melegari hehkutti Italian EM-rallin lehdistötilaisuudessa kilpailun aattona.

Rallin EM-sarjassa ERC2-luokassa kilpaillaan N-ryhmän ja R4-luokan Mitsubisheilla, sekä Subaruilla. Giandomenico Basso, Melegarin maanmies ja rallin Euroopan mestari vuosilta 2006 ja 2008, antoi Melegarille vinkkejä ennen rallia kuinka menestyä tässä kilpailussa. Melegari ei kuitenkaan halunnut paljastaa, että mitä Basso hänelle oli kertonut.

– Hän antoi minulle muutamia ohjeita, mutta en pysty kertomaan että mitä. Pidän ne vain omana tietonani. En koskaan kerro mitään, koska kilpakumppanini kuuntelevat näitä (lehdistötilaisuuksia) ja he ovat vaarallisia, iloinen Melegari nauratti mediaa.

Italian EM-ralli käynnistyi perjantaina lyhyellä yleisöerikoiskokeella. ERC2-luokassa mukana on vain kolme kilpailijaparia, Melegarin ja Erdin lisäksi Sergey Remennik, joka oli avauserikoiskokeella 0,2 sekuntia nopeampi kuin Erdi. Melegari aloitti varovasti jääden pohja-ajasta viisi sekuntia.

ERC2:n pistetilanne 6/8 osakilpailua

1) Zelindo Melegari 152
2) Tibor Jr Erdi 109
3) Sergei Remennik 89
4) Luis Pimentel 55
5) Christos Demosthenous 39
6) Petros Panteli 30

Lue myös! Panokset kovenee rallin EM-sarjassa, Huttunen tietää tilanteen – “Vain voitto riittää” (16.9.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit