MOTORSPORT

Jääspeedwayn PM-kultaa Suomeen!

Jääspeedwayn PM-finaali ajettiin Ruotsin pohjoisimmalla speedwaystadionilla Östersundissa. 16 kuljettajaa Suomesta, Ruotsista ja Norjasta tavoittelivat pohjoismaista menestystä.

Suomalasista etenkin Heikki Huusko ja Max Koivula olivat alkuerissä hyvässä vauhdissa. Huusko ajoi viidestä erästä neljä voittoa menettäen pisteen ainoastaan ruotsalaiselle Stefan Svenssonille viimeisessä alkuerässä. Max Koivula ajoi kolme erävoittoa ja kaksi kakkossijaa. Suomalaisista myös Christer Biskop pääsi alkuerissä erävoiton makuun.

Alkuerien jälkeen kolme parasta; Svensson, Huusko ja Koivula selvisivät suoraan finaalierään. Viimeistä paikkaa finaalissa lähtivät semifinaalin kautta hakemaan Jimmy Hörnell, Jimmy Olsen, Isak Dekkerhus ja Norjan ainoa edustaja Jo Saetre. Olsen ajoi semifinaalin voiton ja varmisti paikan finaalissa.

Finaalissa voittoon ajoi upeasti Huusko. Svensson toiseksi ja Olsen kolmanneksi. Koivula jätettiin neljänneksi.

– Hieno fiilis, tosi tyytyväinen olen kilpailuun. Upeaa voittaa PM-kulta. Ajo sujui tänään tosi hyvin, oli luottavainen olo ajaa. Kun tuli erävoittoja, se kasvatti itseluottamusta. Mekaanikot tekivät hienoa työtä ja pyörä toimi hyvin. Sain keskittyä ajamiseen, totesi tuore mestari Huusko.

– Kilpailun alla oli vähän epävarmat fiilikset SM-finaalin jälkeen. Siellä oli kytkimen kanssa säätämistä ja jalkatappikin katkesi. Ja järven jää on aika erilainen ajaa kuin mitä tänään oli tämmöinen pitävämpi.

– Finaaliin valitsin kakkosradan. Startissa Koivula oli terävin, mutta pidin sisälinjan ja pääsin takasuoralla jo kärkeen. Pidin ajolinjan sisällä, sillä tiesin, että Stefan Svensson kyttää takana ja sitä ei voi sisälle päästää. Se onnistui ja ajoin voittoon, fiilis on mahtava, kommentoi mestari Huusko iloisena.

Tulokset:

1. Heikki Huusko, Suomi 14+3 (3,3,3,3,2)+3
2. Stefan Svensson, Ruotsi 15+2
3. Jimmy Olsen, Ruotsi 10+3+1
4. Max Koivula, Suomi 13+0 (3,2,2,3,3)+0
5. Jimmy Hörnell, Ruotsi 11+2
6. Isak Dekkerhus, Ruotsi 9+1
7. Jo Saetre, Norja 10+0
8. Christer Biskop, Suomi 7 (1,1,1,3,1)
9. Joakim Söderström, Ruotsi 6
10. Seppo Siira, Ruotsi 6
11. Emil Lingvall, Ruotsi 4
12. Atte Suolammi, Suomi 4 (1,0,2,N,1)
13. Mats Svensson, Ruotsi 3
14. Jani-Pekka Koivula, Suomi 3 (0,2,0,1,T)
15. Eero Jaakkola, Suomi 2 (0,0,0,2,0)
16. Hans-Olof Olsen, Ruotsi 2

Lähde: SML tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com