Jani Luhtaniemi lauantaina uuden haasteen edessä – “Tiedossa on nopeita sorateitä”

8.9.2017 / 08:46
Jani Luhtaniemi lähtee Uudenkaupungin SM-ralliin luottavaisin mielin (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja jatkuu kesätauon jälkeen lauantaina Uudessakaupungissa järjestettävällä SM Oili Jalonen Rallilla.

Lähes kolme kuukautta kestänyt kesätauko sujui SM3-luokassa kilpailevalta tuusulalaiselta Jani Luhtaniemeltä töiden merkeissä perheyrityksessä.

– Aika paljon tuli tehtyä töitä, mutta onneksi ehti sentään vähän lomaillakin. Ja suoritettua viimeinen vaihe ajokortistakin, Luhtaniemi sanoo tiedotteessaan.

Pari viikkoa sitten 20 vuotta täyttänyt Luhtaniemi on onnistunut saavuttamaan sarjapisteitä kaikista kauden aiemmista osakilpailuista. Ennen kesätaukoa ajetuissa SM-ralleissa Luhtaniemi teki hyviä ajosuorituksia, vaikka tekniikkamurheet ja väärä rengasvalinta verottivatkin lopputulosta.

– Riihimäeltä ja Kouvolasta jäi hyvä ajofiilis ja toivottavasti sama jatkuu lauantaina. Edellisen kerran Uudessakaupungissa on ajettu SM-pisteistä lähes 10 vuotta sitten, joten kaikki pätkät ovat minulle ihan uusia, eikä tietkään ole entuudestaan tuttuja. Olen kuullut, että tiedossa on nopeita sorateitä.

Kisatuntumaa käytiin hakemassa viime viikonloppuna Savitaipaleen sorateiltä, jossa testiä ajettiin yhden päivän ajan. Hyvin sujuneet testit antavat entisestään luottamusta omaan tekemiseen, sekä kartturi Juha-Pekka Jauhiaisen lukemaan nuottiin. Tällä hetkellä Luhtaniemi on SM-pistetaulukossa sijalla 15, joten tavoite kisaan on selkeä.

– Kasvatetaan sarjapistesaldoa ja sen myötä parannellaan asemia SM-pistetaulukossa.

Teksti: Jani Luhtaniemi Racing Teamin tiedote


Facebook kommentit