MOTORSPORT

Jani Luhtaniemi pistejahtiin uudella moottorilla – “Kaiken pitäisi olla kunnossa”

Ford Motorcraft Rally Teamin Jani Luhtaniemen seuraava kisa on perjantaina käynnistyvä rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu, joka ajetaan Mikkelin ympäristössä kaksipäiväsenä kilpailuna.

Viimeistelyt tulevan viikonlopun kisaan on tehty huolella, kuntoon on laitettu niin auto, kuin kuskitkin.

– Rovaniemellä matka tyssäsi vaihdelaatikko-ongelmiin. Nyt se on kunnossa ja samalla vaihdettiin moottorikin. Ollaan myös “Jussan” (kartanlukija Juha-Pekka Jauhiainen) kanssa ajettu nuottitreeniä ja tänään ajettiin vielä viimeiset testit. Kaiken pitäisi olla kunnossa, Jani Luhtaniemi kertoi ralliviikon maanantaina.

Kauden avaus Rovaniemellä ei sujunut aivan suunnitelmien mukaisesti, eikä SM-pisteitä Tunturista herunut. Helpolla niitä ei saa Mikkelistäkään, onhan SM3-luokkaan ilmoittautunut yli 20 kilpailijaparia.

– Sen verran kovia kuskeja on ilmoittautunut SM3-luokkaan, että kympin sakkiin sijoittuminen vaatii paljon ja “podium” sijoitus vaatii lähes täydellistä onnistumista, Luhtaniemi korostaa.

Luhtaniemi on myös mukana kilpailemassa paikasta Tulevaisuuden tähti -valintatilaisuuteen ja sitä kautta Suomen MM-ralliin. Valintaprosessissa otetaan huomioon SM-sarjan viisi ensimmäistä osakilpailua ja ne nuoret kuljettajat, jotka sijoittuvat sarjapisteissä viiden parhaan joukkoon, kutsutaan erilliseen valintatilaisuuteen. Ensimmäisen ajetun osakilpailun jälkeen kisaa johtaa Luhtaniemen tiimikaveri Niko Mäkinen.

Mikkelin SM-ralli käynnistyy perjantai-iltana ja päättyy lauantaina.

Teksti: Jani Luhtaniemen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com