MOTORSPORT

Janne Eronen hyppäsi rallista rallisprintin puolelle – “Kesän kisoihin SM-pistejohdossa”

Rallisprintin SM-sarjassa ajettiin talvikaudella kaksi osakilpailua eli Laukaan osakilpailu Ruuhimäessä ja Rovaniemen kilpailu Mäntyvaaran radalla.

Viime vuonna rallin puolelta SM-pronssia saavuttanut Janne Eronen päätti yllättäen lähteä ajamaan nopeatempoista rallisprinttiä. Vuokrakalustoksi valikoitui tämän hetken nykyaikaisin ralliauto, Skoda Fabia R5.

– Kyseessä on hieno kilpuri, jolla on pärjätty meillä ja maailmalla. Pääsin kokeilemaan autoa ensimmäistä kertaa ennen Ruuhimäen kisaa. Testitie oli kovapintainen iso ja nopea tie, joka ei siten kilpailua ajatellen ollut ihan paras mahdollinen ratkaisu, Eronen kertoo.

– Tein molemmilla kierroksilla ajovirheitä, pari isompaakin, mutta sijoitus oli siihen nähden yllättävän hyvä eli toinen.

Viime viikonvaihteessa ajettua Rovaniemen osakilpailua Eronen piti ennakolta itselle todella hyvänä kilpailuna, sillä samoissa maisemissa on perinteisesti ajettu myös Tunturirallin yleisöerikoiskoe.

– On kyllä jännä laji tämä rallisprint, ei kestä hölmöillä, jos mielii pärjätä. Kilpailua ennen testasin sellaista pienempää ja hidasta pyöritystä. Auto tuntui todella hyvältä, siitä ei pärjääminen jäänyt kiinni, Eronen myönteli.

Ensimmäisellä ajokierroksella RTE-Motorsportin kuljettaja esitti puhdasta ajamista, mutta puolessa välissä takapyörä osui aidan tolppaan ja osuma rikkoi tukivarren.

– Huollossa pojat saivat pelin nopeasti kuntoon ja toisella kierroksella ajoin sen verran mikä hyvältä tuntui, että saisin puhtaan kierrosajan. Se vauhti riitti taas toiseen sijaan. Olisi ollut hienoa voittaa, mutta siellä on aika monta, joilla on sama ajatus. Kesän kisoihin startataan nelivetoisten luokan SM-pistejohdossa Rovaniemen kisan korotettujen pisteiden ansioista.

– Katsotaan mitä kesälle keksitään, kivahan se olisi jotain ajaa. Keskustellaan yhteistyökumppaneiden kanssa ja katsotaan mitä saadaan aikaiseksi. Tokihan se olisi mukavaa kurvata joku rallikin, Eronen päätti.

Teksti: Jarno Saari, Janne Erosen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com