Janne Erosella positiivinen ongelma: “Niin tässä taisi käydä”

19.2.2017 / 22:42
Janne Eronen oli Mikkelissä toinen, ja hyvän alkukauden jälkeen hän aikoo ajaa koko SM-sarjan. (kuva: Jari Nurminen)

[ A- ] / [ A+ ]

Eerik Pietarinen on voittanut kauden molemmat rallin SM-osakilpailut SM2-luokassa. Janne Eronen oli Mikkelin Vaakunarallissa toinen, ja oli sangen tyytyväinen suoritukseensa.

Mitsubishillä ajava Eronen jäi merkkikaimansa voitosta 39,8 sekuntia. Kruununa tuli vielä viimeisen erikoiskokeen pohja-aika.

– Kyllä kai se on vaan hymyiltävä. Loistavat kaksi päivää kaiken liukastelun jälkeen. Pietarisen pääsy karkuun oli tiedossa. En olisi pystytty hänen vauhtiin vastaamaan, paitsi muutamalla pätkällä vähän joo, Eronen mietti.

Sarjan yhteispisteissä Eronen on kahden osakilpailun jälkeen kolmantena. Hyvä startti kauteen muutti myös kuskin suunnitelmia oman kilpailukalenterinsa suhteen. Nyt ohjelmassa onkin koko SM-sarja.

– Kyllä tässä nyt niin taisi käydä. Tarkoitus ei alunperin ollut ajaa koko sarjaa, mutta kun pisteitä on tämän verran, niin eiköhän me sarja ajeta, Eronen kertoi.

Ville Hautamäki oli SM2-luokan kolmas. Ero voittajaan kasvoi lähes kahteen minuuttiin. Vuosikausia etuvetoluokkien karkeloita hallinnut Hautamäki hakee vielä parasta vauhtiaan nelivetoisen Subarunsa ratissa.

– En tietenkään ole kolmanteen sijaa tyytyväinen. Ei vaan ollut parempaan mahdollisuutta tänään. Pietarinen menee ihan omia menojaan eikä Erosenkaan kyydissä pysytty. Alkaa vaan väkisin tuntua siltä, eikä se ole mikään meriselitys, että tietynlaisella tiellä tällä ännäläisellä Subarulla ei vaan pysy noiden Mitsujen kyydissä. Pitäisikö autolle tehdä jotain, mutta en totta puhuen tiedä mitä. Lujempaa kaiken kaikkiaan pitäisi päästä, Hautamäki tuumi.

SM2-luokan pistetilanne 2/7 osakilpailun jälkeen:

1.Eerik Pietarinen, Mitsubishi, 59

2.Ville Hautamäki, Subaru, 40

3.Janne Eronen, Mitsubishi, 38

4.Timo Mäenpää, Mitsubishi, 25

5.Niko Veikkanen, Subaru, 18

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Pietarinen voitti SM2-luokan Mikkelissä


Facebook kommentit