Japanin Super GT -kausi päättyi Kovalaisen voitto- ja mestaruusjuhliin Motegissa

13.11.2016 / 15:20

[ A- ] / [ A+ ]

Lähes täydellinen viikonloppu Motegin radalla Japanin Super GT -sarjan kauden viimeisissä osakilpailuissa nosti Lexus Team SARDin Heikki Kovalaisen, sekä Kohei Hiraten GT500-luokan mestareiksi. Kaksikko ajoi lauantain ja sunnuntain lähdöissä sijat kaksi ja yksi, jotka toivat lopulta mestaruuden.

Lokakuussa 35 vuotta täyttäneelle Heikki Kovalaiselle nyt päättynyt kausi Japanin Super GT -sarjassa oli uran toinen. Viime vuonna Kovalainen ja 30-vuotias Kohei Hirate olivat GT500-luokan loppupisteissä sijalla 13. ja nyt tuli siis paras mahdollinen tulos mestaruuden muodossa. Mestaruuden kruunasi kauden viimeisestä osakilpailusta tullut voitto, joka oli Kovalaiselle tässä sarjassa uran ensimmäinen.

Ennen kauden päättänyttä Motegin kilpailuviikonloppua Kovalainen ja Hirate olivat kokonaispisteissä 10 pistettä sarjaa johtaneita ja viime kaudella mestaruuden voittaneita Tsugio Matsudaa ja Ronnie Quintarellia perässä. Lauantain lähdöstä tullut toinen sija ja sunnuntain voitto nostivat kuitenkin suomalais-japanilais-duon pisteissä ykköseksi 13 pisteen erolla ennen toiseksi nousseita Kazuya Oshimaa ja Andrea Caldarellia. Matsudan ja Quintarellin kohtalona oli jäädä loppupisteissä kolmanneksi.

Quintarelli on edelleen sarjan menestynein kuljettaja neljällä mestaruudellaan.

 

 

Kuudes mestaruuden voittanut ex-F1-kuljettaja

Aiemmin nimellä All-Japan Grand Touring Car Championship (JGTC) tunnettu Japanin Super GT -sarja käynnistyi vuonna 1993 ja siinä kilpaillaan kahdessa eri luokassa (GT500 ja GT300). Ex-F1-kuljettajista sarjan mestaruutta ovat 23 vuoden aikana päässeet juhlimaan David Brabham (1996), Pedro de La Rosa (1997), Eric Comas (1998 ja 1999), Toranosuke Takagi (2005), sekä Ralph Firman (2007) ja nyt tähän listaan voidaan siis lisätä myös Kovalaisen nimi.

Kovalainen ajoi vuosina 2007-2013 yhteensä 111 F1-osakilpailua Renaultilla, McLarenilla, Lotuksella ja Caterhamilla saavuttaen yhden voiton (Unkari 2008), yhden paalupaikan (Englanti 2008), sekä neljä palkintopallisijoitusta. MM-pisteitä kertyi 105 ja kilpailun nopeimman kierroksen hän ajoi kahdessa osakilpailussa. Toistaiseksi viimeisen F1-osakilpailunsa Kovalainen ajoi Lotuksella Brasiliassa vuonna 2013, kun hän tuurasi selkäleikkauksesta toipunutta Kimi Räikköstä kauden kahdessa viimeisessä osakilpailussa.

Vuonna 2014 Kovalainen piti välivuoden kilpailutoiminnasta tehden kuitenkin paluun viime vuonna ja uran toisen Japanin Super GT -kauden alussa viime keväänä suomussalmelainen totesi tallinsa tiedotteessa, että tavoitteet on suunnattu ehdottomasti sarjassa menestymiseen.

– Viime vuonna ei tulosten puolesta mennyt niin hyvin, koska opittavaa oli paljon. Nyt toisella kaudella haluamme menestyä ja saavuttaa voittoja, sekä sijoituksia kolmen parhaan joukkoon, mutta tietenkään se ei tule olemaan helppoa, Kovalainen sanoi.

Kovalaisen tallikaverina ajanut Hirate kilpaili vuonna 2005 Euroopan F3-sarjassa Keke Rosbergin tiimissä. Vuosina 2006-2007 Hirate toimi Toyotan F1-tallin testikuljettajana. Super GT-luokassa Hirate on ajanut vuodesta 2008 lähtien ja osakilpailuvoittoja hän on saavuttanut yhdeksän kauden aikana seitsemän, joista kuusi GT500-luokassa. Nyt saavutettu mestaruus oli Hiratelle toinen, sillä hän voitti GT500-luokan mestaruuden myös vuonna 2013 ja silloin yhdessä maanmiehensä Yuji Tachikawan kanssa.

UrheiluUutiset.com onnittelee Heikkiä hienosta saavutuksesta!

GT500-luokan loppupisteet

1) Heikki Kovalainen ja Kohei Hirate 82
2) Kazuya Oshima ja Andrea Caldarelli 69
3) Tsugio Matsuda ja Ronnie Quintarelli 62

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Kuva: Lexus Team SARD


Facebook kommentit