MOTORSPORT

Jari Huttusen osallistuminen Ruotsin MM-ralliin edelleen epävarmaa

Vaikka Jari Huttusen nimi löytyykin maanantaina julkaistulta Ruotsin MM-rallin osallistujalistalta, ei kiuruveteläisen osallistuminen kilpailuun ole kuitenkaan vielä varma asia.

Jari Huttunen, 28, avasi kilpailukautensa viime viikonloppuna Rovaniemellä, missä ajettiin rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu, legendaarinen Tunturiralli. Perjantaina Huttunen joutui vastailemaan median esittämiin kysymyksiin mahdollisesta osallistumisestaan Ruotsin MM-ralliin helmikuussa ja kun UrheiluUutiset Motorsport esitti saman kysymyksen Huttuselle lauantaina kilpailun viimeisellä huoltotauolla, ei asian tiimoilta saatu juurikaan uutta tietoa.

– Ei ole mitään kommentoitavaa. Tiesin, että jos Tunturiralli menee hyvin, niin meillä on sinne (Ruotsin MM-ralli) mahdollisuus päästä. Nyt kun tämä kilpailu meni huonosti, niin en yhtään tiedä, Huttunen pyöritteli.

Huttunen johti Tunturirallin yleiskilpailua perjantain jälkeen 19,3 sekunnilla, mutta ulosajo lauantain toisella erikoiskokeella maksoi aikaa lähes seitsemän minuuttia. Lopulta Huttuselta jäi maali näkemättä, kun kilpailu päättyi toiseen ulosajoon, joka sattui viimeisellä erikoiskokeella. Huttunen ajoi 11 erikoiskokeelle viisi pohja-aikaa, mikä oli yleiskilpailun kärkilukema.

UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa Huttunen myönsi, että vaikka nimi maanantaina julkaistulla Ruotsin MM-rallin osallistujalistalla olikin, on osallistumisen peruuntuminen hänen kohdallaan edelleen mahdollista. Eikä Huttunen lähtenyt kiertelemään selitystä tilanteen epävarmuutta pohdittaessa.

– Osallistuminen varmistuu siinä kohtaa, kun rahat on kasassa, Huttunen täräytti.

Palataan vielä Tunturirallin tapahtumiin Huttusen osalta. Jos jäi Huttusen kauden avaus lopputuloksen osalta pettymykseksi, niin vauhtinsa rallin MM-sarjan WRC3-luokan vuoden 2020 mestari ehti osoittaa moneen kertaan. Jossittelu autourheilussa tunnetusti on aina turhaa, mutta ilman lauantain toisella erikoiskokeella tapahtunutta ulosajoa Huttunen todennäköisesti olisi ajanut kilpailun voittoon. Virhe ei ollut tässä kohtaa iso, mutta tuloksen kannalta riittävä.

– Lauantain ensimmäisellä pätkällä oli hirveästi lunta tiellä, ei vaan saatu minkäänlaista pitoa. Ei kiihdytyksissä, ei jarrutuksissa, eikä mutkissa. Aitassa jäi ehkä vähän viime tinkaan jarrutus, siinä oli sellainen loskapatja ja se kuljetti meidät hankeen. Ei ollut yleisöä, niin siihen jäätiin sitten hetkeksi jumiin, kartanlukija Antti Haapala kommentoi tapahtunutta.

Ruotsin MM-ralli, rallin MM-sarjan kauden toinen osakilpailu, ajetaan 9.-11. helmikuuta.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Neljä Tunturirallin voittoa neljän eri kartturin kanssa – “Tätä haettiin ja se saatiin”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com