Jari Huttusen pitkä kilpailutauko päättyy vihdoin – “Luokan taso on jälleen kova”

3.6.2021 / 19:36
Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat tänä viikonloppuna Italiassa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuonna Sardinian saarella Italian MM-rallissa GRX-tiimin Jari Huttunen juhli WRC3-luokan voittoa. Tänä vuonna Huttunen yhdessä kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa lähtevät tavoittelemaan menestystä WRC2-luokasta.

Jari Huttusen, 27, kohdalla kilpailutauko ehti viimevuotiseen tapaan venyä kauden avauskilpailun jälkeen varsin pitkäksi. Viime vuonna Huttunen kilpaili helmikuisen Ruotsin MM-rallin jälkeen seuraavan kerran heinäkuussa, kun tänä vuonna helmikuussa ajetun Rovaniemen MM-rallin (keskeytys avauserikoiskokeella moottoriongelmien seurauksena) jälkeen Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan seuraava kilpailu on tänä viikonloppuna ajettava Italian MM-ralli.

– Odottavaisin tunnelmin lähden matkaan. Viime vuoteen verrattuna noin puolet erikoiskokeista on tuttuja, joten kokemuksesta on jonkin verran apua, Huttunen pohti tiedotteessaan ennen kilpailua.

Viime vuonna Italian MM-ralli Sardinian saarella ajettiin lokakuussa ja silloin Huttunen vei nimiinsä WRC3-luokan, ollen samalla myös nopein kuljettaja kaikista R5-kuljettajista. Tämänvuotisessa Italian MM-rallissa Huttunen hakee menestystä WRC2-luokasta, missä vastaan lähtöviivalle asettuvat muun muassa MM-sarjan norjalaiskonkarit Andreas Mikkelsen ja Mads Östberg, sekä keväällä hyviä otteita WRC-Fordin ratissa esittänyt Adrien Fourmaux.

– Lähtöluetteloa katsoessa on selvää, että luokan taso on jälleen kova. Esimerkiksi herrat Mikkelsen ja Östberg menevät varmasti lujaa alusta loppuun, joten helpolla tässä kisassa ei mitään saa, Huttunen korostaa.

Hyundain tehdastallin väreissä kilpailevan Huttusen loppukausi on viimevuotiseen tapaan myös tänä vuonna kiireinen, sillä Sardinian jälkeen ohjelmassa ovat ainakin vielä Viron, Belgian, Kreikan, Suomen ja Espanjan MM-rallit. Nyt edessä olevaan kilpailuun Huttunen ajoi valmistavat testit Italiassa maanantaina ja oli kokemukseensa tyytyväinen. Erityisen tärkeää oli päästä ajamaan ensimmäistä kertaa MM-sarjan virallisen rengastoimittajan Pirellin sorarenkailla.

– Auto tuntui hyvältä, eikä renkaiden suhteen ollut mitään ongelmia. Tässä kisassa teiden kunto on iso haaste autolle ja renkaille, joten tarkkana pitää olla koko ajan. Viime vuonna voitto irtosi hitaasti kiiruhtamalla, vaikka meiltä hajosi kertaalleen rengas ja kallistuksenvaimentimen kanssa oli ongelmia kahtena päivänä. Täällä vaikeus on juuri siinä, että kovaa pitää ajaa, mutta samalla on osattava säästää autoa mikäli voitosta aikoo kamppailla, Huttunen ennakoi.

Italian MM-rallin avauserikoiskoe käynnistyy perjantaina kello 9.02 Suomen aikaa. Maaliin saavutaan sunnuntaina. Kauden viides ralli pitää sisällään 20 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 303 kilometriä.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit