Jari Huttusesta Puolan rallimestari dramaattisten vaiheiden jälkeen

4.10.2020 / 15:58
Jari Huttunen on Puolan rallimestari vuosimallia 2020 (Kuva: Hyundai Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tiimin Jari Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ovat Puolan rallimestareita vuosimallia 2020.

Jari Huttunen, 26, sai tehdä mestaruuden eteen täyden päivätyön ja vähän enemmänkin, sillä ulosajo (katso video alapuolelta) Puolan rallisarjan kauden viimeisen osakilpailun, Swidnicki Rallin, toisen ajopäivän toisella erikoiskokeella pudotti Hyundai-kuljettajan yli puolen minuutin päähän kärjestä. Kun kilpailusta oli ajamatta kolme erikoiskoetta, oli Huttusella eroa johdossa ajaneeseen Grzegorz Grzybiin 32,1 sekuntia.

Huttunen yhdessä kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa eivät kuitenkaan suostuneet luovuttamaan, vaan kahdella seuraavalla erikoiskokeella puolalaisen 2Brally-tiimin Hyundai i20 R5 -autolla kilpaillut Huttunen suorastaan lensi. Huoltotauon jälkeiset kaksi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 36,65 kilometriä, toivat Huttuselle kaksi pohja-aikaa ja niillä suomalaiskuljettaja oli huikeat 36,9 sekuntia nopeampi kuin Grzyb!

Näin ennen viimeistä erikoiskoetta Huttunen oli noussut takaisin kilpailun kärkeen, paikalle, mikä suomalaisella oli hallussaan vielä sunnuntain ajopäivän ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen. Huttusen ja Grzybin välinen aikaero oli 4,8 sekuntia. Viimeinen erikoiskoe oli dramaattinen. Huttunen kärsi rengasrikon ja hävisi kärjelle reilut 35 sekuntia. Grzyb nousi kilpailun voittoon, mutta Huttunen oli toinen ja se riitti mestaruuteen. Huttunen vältti neljännen sijan 3,6 sekunnin erolla, sija, joka ei olisi riittänyt mestaruuteen.

Huttusen ja Lukan kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna, kun kaksikko osallistuu Sardinian saarella ajettavaan Italian MM-ralliin. Aiemmin tällä kaudella Ruotsissa luokkavoittoon ajanut ja Virossa toiseksi sijoittunut Huttunen on WRC3-luokan pisteissä toisena.

Swidnicki Rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Grzegorz Grzyb (Skoda Fabia Rally2 Evo) 1.10.50,9
2) Jari Huttunen (Hyundai i20 R5) + 19,8
3) Kacper Wroblewski (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 20,4
4) Sylwester Plachytka (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 23,4
5) Lukasz Kotarba (Citroen C3 R5) + 1.09,8

Grzybin keskinopeus: 101,5 km/h
Pohja-ajat: Huttunen 4, Slobodzian 2, Grzyb 2, Wroblewski 1

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Video: Rallyfan


Facebook kommentit