MOTORSPORT

Jari Latvalalla vaikeuksien sävyttämä EM-ralli Tshekissä – “Pakko oli keskeyttää”

Historic-rallin EM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Tshekissä. Jari Latvalan ja kartanlukija Kari Mustalahden kilpailureissusta ei menestystarinaa päästy kirjoittamaan.

Kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Jari Latvala oli kategoriassa neljä sijalla viisi, mutta jo lähes puolitoista minuuttia johtaneesta Daniel Alonsosta jääneenä.

– Polttoaineen syöttöongelmia oli alusta lähtien, oli todella vaikea ajaa. Sitten kakkosella meiltä meni rengas, Latvala kertaa kilpailun kulkua.

Kolmannella erikoiskokeella sattunut varaslähtö tiesi 10 sekunnin aikasakkoa, mutta se oli murheista pienin, kun erilaiset ongelmat veivät aikaa niin paljon, että ero kärkeen kasvoi lisää lähes kahdeksan minuuttia. Yötauolle Latvala ja kartanlukija Kari Mustalahti saapuivat parin edellä ajaneen keskeytyksen ansiosta kategorian neljännellä sijalla.

Lauantain ohjelmassa oli vielä kahdeksan erikoiskoetta, mutta niillä ei Latvalaa, Mustalahtea ja Toyota Celica GT-4 -autoa enää mukana nähty.

– Aamulla sitten, kun piti lähteä toiseen päivään huolto ilmoitti, että takapyörien laakerit ovat huonossa kunnossa, eikä aikakaan riitä niitä korjaamaan. Joten pakko oli keskeyttää, kauden toisen pettymyksen kokenut Latvala harmitteli.

Kauden avaus maaliskuussa Espanjassa Latvalalta päättyi jo ennen starttia, kun Toyotan penkit olivat vääränlaiset ja eivät läpäisseet katsastusta.

Lue myös! Harri Toivoselle historiallinen EM-voitto – ”Tavoitteemme on edelleen mahdollinen” (23.4.2018)

 

Terästarvike banneri 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com