Jari-Matti Latvala: “Ei kaukana enää olla – podiumiin olisin tyytyväinen”

17.5.2017 / 15:24
Sorat vaan hitaampien silmille! Nähtäväksi jää pystyykö Jari-Matti Latvala toteuttamaan tätä tänä viikonloppuna Portugalissa. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Jari-Matti Latvala ei lähde voittamaan Portugalin MM-rallia. Hän sanoo olevansa erittäin tyytyväinen palkintokorokepaikkaankin. MM-sarjassa toisena oleva Latvala tietää, että auton suorituskyky on edelleen hieman kysymysmerkki.

Toyota Yaris WRC:tä on testeissä kurmootettu oikein kunnolla, mutta Portugalin testeissä rankkasateet tekivät vähän viivästyksiä ajamiseen ja testiohjelmaan. Kaikesta huolimatta tulokastiimi sai vietyä testin hyvin läpi, ja tulokset olivat ainakin tämän hetken käsityksen mukaan onnistuneita.

– Testeissä mm. jousitusta jäykennettiin. Jäykempi auto ottaa iskua vastaan paremmin, ja sen mukaan säädettiin autoa. Viikolla satoi rajusti. Teitä on korjattu ja ne näyttävät nyt hyvältä, mutta pelkään että toisella ajokerralla tulee uraa ja tiet pettävät. Mutta ei siellä toisellakaan kerralla voi mitään katsella, pitää vaan mennä jos haluaa pärjätä, Latvala sanoo UrheiluUutiset.comille.

– Argentiina jo näytti aika paljon tilannetta. Ei me kaukana kärjestä olla. Hyundai taitaa olla se nopein auto nyt ja aika lähellä ollaan. Testeissä saatiin moottoriin lisää herkkyyttä, takajousitusta paremmaksi ja lisäksi vaihtonopeus parani. Kyllä se nyt ihan hyvältä näyttää. Miten sitten onnistuttiin, se nähdään nyt näissä olosuhteissa, Latvala lisää.

Ruotsin sensaatiomaisen voiton jälkeen Latvala ja Toyota nousivat jo potentiaaliseksi voittajaehdokkaaksi melkeinpä ralliin kuin ralliin. Latvala kuitenkin toppuuttelee vielä, ja korostaa tallin olevan vasta kehityksen tiellä. Todellista jymymenestystä tavoitellaan vasta tuonnempana.

– Jos lähtöpaikkaani (toinen auto reitillä) miettii, niin esimerkiksi Kris Meeke tuli viime vuonna täällä takaa voittoon, ja on siinä mielessä hyvässä asemassa nytkin. Jos saan täältä podiumin, niin siihen olisin tosi tyytyväinen, Latvala sanoo.

Kilpailu Portugalissa alkaa torstai-iltana.

Lue myös Esapekka Lappi WRC-debyytistään: “Ei pelota enää”

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit