Jari-Matti Latvala Meksikon ja Argentiinan soravauhdista: “Portugalissa ollaan jo lähempänä”

4.5.2017 / 19:56
Jari-Matti Latvala on ajanut soralla tasaisesti vaikeissakin olosuhteissa, mutta Ruotsin kaltaista huippuvauhtia ei ole vielä löytynyt. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota ei ole soralla pystynyt samaan huippuvauhtiin kuin Ruotsin lumella tai paikoin myös Monten ja Korsikan asvaltilla. Jari-Matti Latvala uskoo Argentiinan jälkeen, että kaudet vaikeimmat sorarallit ovat nyt takana, ja seuraavassa osakilpailussa Portugalissa meno on toisenlaista.

– Pikkuisen oli vaikeuksia auton kääntymisen kanssa. Muutamia juttuja oli meillä siinä. Vähän moottorin lämpöongelmaa myös, ja ajofiilis ehkä vähän katosi. Ajoin huonosti sen perjantai-iltapäivän, ja latasin liikaa ja tein yhden virheenkin. En vaan päässyt riittävän sinuiksi kääntymisen kanssa. En päässyt huippuvauhtiin, mutta tultiin silti tasaisesti. Päätin tyytyä siihen mihin pystytään. Pisteet ovat tärkeitä, ja keskityin niihin. Kaikki pisteet kuitenkin auttavat sarjassa, Latvala sanoo UrheiluUutiset.comille.

– Olimmehan me perjantaina hyvässä vauhdissa, kun tulimme toisena päivähuoltoon, Latvala muistuttaa.

Latvala oli Meksikon soralla kuudes ja Argentiinassa viides. Näissä kahdessa jo ajetussa sorarallissa hän ylsi erikoiskoeajoissa vain neljä kertaa kärkikolmikkoon. Ruotsin voiton ja muuten tasaisten suoritusten myötä Latvala on MM-sarjassa toisena 16 pistettä Sebastien Ogierin takana (102-86).

Toyotan-kuski uskoo, että seuraavassa sorarallissa Portugalissa alkaa vauhti nousta, ja kaiketi sama ennuste on myös Sardiniaan, Puolaan ja Suomeenkin.

– Meillä on hyvä auto. Powerstagellakin (Argentiinassa) moottori vaan kuumeni liikaa. Korkeassa ilmanalassa oli edelleen samaa ongelmaa kuin Meksikossa. Moottori ei pysy riittävän viileänä, ja se tietenkin vaikuttaa auton suorituskykyyn. Ruotsi oli kylmä ralli, siellä päästiin hyvin menemään huippuvauhtia. Meksiko ja Argentiina ovat ne pahimmat rallit siinä mielessä. Portugalissa ollaan jo lähempänä, Latvala lupaa.

Toyota aloittaa testit Portugalin MM-rallia varten ensi viikolla.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit