MOTORSPORT

Jari-Matti Latvala Meksikosta: “Maalissa viiden joukossa”

Jari-Matti Latvala johtaa rallin MM-sarjaa kahden osakilpailun jälkeen. Hienolla tilanteella on myös varjopuolensa. Latvala joutuu Meksikon MM-rallin soralla epäkiitolliseen aura-auton rooliin.

Latvala toi Toyota Yaris WRC:n kakkoseksi Monte Carlossa ja korkeimmalle korokkeelle Ruotsissa. Tulokastalli sai heti jättimenestyksen, ja Latvala hyvän potkun uuteen kauteen.

Nyt edessä on kauden ensimmäinen soraralli, jossa ensimmäisenä autona ajava MM-sarjan kärkimies putsaa tietä muille. Tänä vuonna sarjaa johtava kuski auraa vain avauspäivän aiemman kahden päivän asemesta, joten tehtävä hieman helpottuu.

– Minulla on Meksikosta muutamia oikein iloisia muistoja. Voitin viime vuonna, ja tiedän syyn siihen. Lähtöpaikkani oli hyvä muiden takana, ja käytin irtosorasta putsatun tien hyödykseni ajaessani isoon johtoon. Kuskit edessäni kärsivät irtosorasta todella paljon. Tänä vuonna tilanne on toisinpäin. Tässä tilanteessa olisin tyytyväinen, jos olisin maalissa viiden parhaan joukossa, Jari-Matti Latvala sanoo tallinsa ennakkotiedotteessa.

Latvala ja kartanlukija Miikka Anttila, ja toki myös koko Toyota-talli ovat saaneet kauteen lentävän lähdön. Kuskista huokuu itseluottamus ja rentous. Auto puolestaan on luotettava, joten menestykseen tarvittava yhdistelmä on kunnossa.

– Mikään ei ole minun osaltani muuttunut Ruotsin jälkeen. Tämä mielestäni korostaa sitä, että tärkeintä on tehdä aina parhaansa ja yrittää olla tasainen. Jos pystyy siihen, niin MM-sarjassa voi ehkä olla kauden päätteeksi hyvälläkin sijoituksella. Tosin se ei ollut päällimmäinen tavoite tämän ensimmäisen MM-kauden aikana, Latvala korostaa.

Kilpailu Meksikossa käynnistyy ensi torstaina (9.3.).

Lue myös Tommi Mäkinen: “Jalat tiukasti maassa”

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com