MOTORSPORT

Jari-Matti Latvala: ”Motivaatiota löytyy kyllä”

MM-rallikausi paketoidaan viikonloppuna Australiassa. Volkswagen-tallin Jari-Matti Latvala hyökkää työnantajansa jäähyväisralliin MM-sarjan sijalta kuusi.

Latvalalle kausi on ollut vaikea. Ainoa voitto on irronnut Meksikosta. Palkintokorokkeelle Latvala on noussut lisäksi Sardiniassa ja Suomessa.

Suomalaiskuskilla on mahdollisuus teoriassa vielä MM-pronssiin, mutta se vaatii nappionnistumisen Australiassa ja muilta hieman epäonnea.

– Fiilis on hyvä. Haluan täältä hyvän tuloksen, ja sitä kautta hyvä päätöksen kauteen. Olen tosissaan keskittynyt nuotituksessa, että kaikki olisi nyt ihan kohdillaan. Motivaatiota löytyy kyllä, koska on ollut niin vaikea vuosi. Yksi urani vaikeimpia, Latvala sanoo.

Australia ei pelkästään ole rallivuoden finaali, vaan myös Volkswagenin jäähyväiskilpailu. Merkki oli mukana WRC-tasolla neljä vuotta ja voitti jokseenkin kaiken. Sebastien Ogier juhli neljää kuljettajien maailmanmestaruutta, ja automerkki neljää autonvalmistajien titteliä. Latvalalle Volkswagen-ura on tuottanut 10 osakilpailuvoittoa, kaksi MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin.

Volkswagenin viimeisen MM-rallin voittaja muistettaisiin pitkään, ja siksikin ykkössija Australiassa maistuisi erityisen hyvältä.

– No totta kai silläkin on eräänlaista merkitystä. Volkkarin viimeinen kisa, niin olisihan se siinäkin mielessä hienoa lopettaa hyvään tulokseen. Mutta sanotaanko näin, että itselleni olisi tärkeä päättää kausi hyvään fiilikseen, Latvala miettii.

Australia on erittäin kovavauhtinen ralli, vallankin, jos on kuivaa. Sateella tiet ovat petollisen niljakkaita. Latvala taisteli viime vuonna kilpailun voitosta Ogieria vastaan, mutta joutui nöyrtymään lopulta 12 sekunnilla.

– Lauantaina menetin vähän aikaa. En ehkä ollut ihan skarppina, ja sunnuntaina en enää pystynyt haastamaan Sebiä. Nyt pitää saada sama vauhti kuin perjantaina oli, ja ajaa sitten lauantain ja sunnuntain pätkät kovempaa. Niihin pitää keskittyä tarkkaan. Mukana on myös pari uutta ja pitkää erikoiskoetta (Newry 26 km, Bucca 30 km). Ne pitää tsempata. Ne voivat olla ratkaisevia erikoiskokeita, Latvala sanoo.

Kilpailu Australiassa alkaa suomen aikaa perjantain vastaisena yönä.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Skoda ei tule WRC-luokkaan

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com