Jari-Matti Latvala Toyotasta: ”Aerodynamiikka on meidän vahva tekijä”

24.3.2017 / 07:00
Jari-Matti Latvala on tyytyväinen etenkin Toyotan aerodynamiikkaan sekä moottorin maksimaaliseen voimaan. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Jari-Matti Latvala on tuonut Toyotan WRC-paluulle kirkkaat näkymät. Ruotsin voitto ja Monte Carlon kakkossija olivat enemmän kuin mannaa tulokastallille.

Meksikossa meno hieman hyytyi. Latvala oli kuudes. Tiimi ymmärsi mistä kenkä puristi, ja jatkossa moottorin ylikuumenemisongelmaa ei pitäisi enää olla.

Latvala tietää vuosien kokemuksella Fordin ja Volkswagenin tehdasautoista nykyisen ajokkinsa vahvuudet, ja toisaalta myös kehityskohteet.

– Aerodynamiikka on meidän vahva tekijä. Mitä nopeampaa tietä on, sitä paremmin auto menee ja istuu tiessä. Se on meidän tosivahvaa osa-aluetta. Sanoisin myös, että moottorin maksimaalinen voima on hyvä. Kun mennään nopeita osuuksia 5-6-vaihteilla, niin sellainen sopii meille erinomaisesti.

– Alueita mitä meidän pitää kehittää, on tekniset osuudet ja auton käsiteltävyys hitailla osuuksilla, ja moottorin tarvitaan vääntöä lisää. Ne ovat kaksi selkeää aluetta missä pitää pystyä parantamaan, MM-sarjassa kakkospaikkaa pitävä Latvala sanoo.

Aiheesta lisää YLE TV2 Motorsport –ohjelmassa lauantaina kello 15:45.

Lue myös Mäkinen vie Toyotan viikoksi asvalttitestiin

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit