Jarkko Nikaralla unelmapesti japanilaiskartanlukijan kanssa: ”Auto tulee viivalle”

7.3.2017 / 08:05
Jarkko Nikara on tyytyväinen mies. Hän ajaa koko rallin SM-sarjan ja mikä parasta, hänen ei tarvitse painia yötäpäivää budjetin kanssa.

[ A- ] / [ A+ ]

Jarkko Nikara kilpailee rallin SM-sarjassa osana Toyota Gazoon Racing Challenge -koulutusohjelmaa. Ajokkina on Tommi Mäkinen Racingin Subaru Impreza. Nikaran tapauksessa päätavoite on japanilaisen kartanlukija Sayaka Adachin koulutuksessa.

Nikara ja Adachi ovat ajaneet nyt kaksi SM-osakilpailua, ja ainakin se on varmaa, että Adachi on saanut elämänsä kyytiä. Nikara kuuluu terävimpään suomalaiseen rallieliittiin. Kuski kuitenkin korostaa, että hänen uransa jatko tässä projektissa ei ole se avainasia.

– Ykkösasiana tässä on kartanlukijan kehittäminen. Minulla on vain tämän vuoden sopimus, mutta hänellä on useamman vuoden projekti ja tavoitteena on nousta aivan huipulle, Nikara kertoo.

Arctic Lapland –rallissa kaksikko laski neljänneksi ja Mikkelin SM-osakilpailussa sijoitus oli viides.

– Koko ajan mennään eteenpäin. Töitä on vielä paljon. Aika hyvin on homma kuitenkin lähtenyt liikkeelle, kun ajatellaan mistä lähtökohdasta lähdettiin. Ei se nuotin rytmittäminen ole mitään helppoa. Välillä vähän jää perään, välillä taas on vähän edellä. Mutta sen kanssa eletään ja koko ajan kehitytään. Käymme koko ajan läpi missä voidaan parantaa ja mihin pitää kiinnittää huomiota, Nikara kertoo.

Kaksikon yhteinen kieli on luonnollisesti englanti. Kommunikointi sujuu vaihtelevasti, mutta nuottienglanti alkaa olla jo hanskassa.

– Hän opiskelee myös englantia, joten kielitaito kehittyy koko ajan.

Nikaralla on toki projektissa myös oma tuhannen taalan paikkansa. Aiempi yritys MM-sarjan vakionaamaksi jäi torsoksi. Jos ja kun hän hoitaa hommansa kunnialla, mikään ei estä uran käynnistymistä uuteen lentoon.

– Onhan tämä minullekin haaste ja mukava sellainen. Nyt on paljon rennompaa lähteä ajamaan, kun ei tarvitse talouspuolesta huolehtia. Auto tulee aina seuraavaan kisaan viivalle, ja siitä sitten vaan vetämään. Mielenkiintoinen homma, ja katsotaan miten suuntaan se lähtee tästä kehittymään, Nikara sanoo.

Nikara ja Adachi kilpailevat ensi viikonloppuna Tahkon SM-rallissa.

Aiemmin Adachi on saavuttanut mm. neljä Japanin mestaruutta Norihiko Katsutan rinnalla. Vuonna 2015 hän oli Takamoto Katsutan kartanlukijana kahdessa rallissa Suomessa. Katsuta kuuluu kuskina Toyota Gazoo Racingin koulutusohjelmaan.

Lue myös Juha Salo haluaa takaisin voittokantaan

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit