Jarmo Mahonen nousee AKK:n johtoon – “Seuratoiminta kaiken keskiössä”

26.11.2019 / 09:10
Jarmo Mahonen aloittaa tammikuussa AKK:n puheenjohtajana (Kuva: Marko Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Jarmo Mahonen aloittaa AKK-Motorsport ry:n puheenjohtajana tammikuun alussa. Mahosen sopimus on kaksivuotinen.

AKK-Motorsport ry:n liittokokous on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Jarmo Mahosen, 65. Mahonen oli virkaan ainoa hakija, joten äänestystä ei tällä kertaa tarvittu. Aiemmin Mahonen on toiminut autourheilun parissa muun muassa kansainvälisen autoliiton FIA:n rallijohtajana, AKK-Motorsportin pääsihteerinä, sekä AKK Sports Oy:n toimitusjohtajana. Mahosen sopimus on kaksivuotinen ja se käynnistyy tammikuun alussa.

– Autourheilulla on edessään suuria haasteita ennen kaikkea siinä, että harrastajille pystytään tarjoamaan tulevaisuudessa turvallista autourheilua, johon heillä on taloudellisesti varaa. Myös muuttuva toimintaympäristö asettaa haasteita, mutta tuo mukanaan myös uusia mahdollisuuksia. Uskon, että kaikista näistä haasteista selvitään, kun hyödynnämme jäsenistömme valtavaa jo olemassa olevaa potentiaalia. Perustotuus on ollut jo vuosikymmeniä, että vain vahva kansallinen autourheilu synnyttää menestystä. Tämän vuoksi liiton uudessa strategiassa seuratoiminta nostetaan kaiken keskiöön, Mahonen korostaa.

16. marraskuuta Hämeenlinnassa järjestetyssä liittokokouksessa AKK-Motorsport ry:lle valittiin myös 27-jäseninen liittovaltuusto, joka puolestaan valitsi liitolle hallituksen seuraavalle toimintakaudelle 2020-2022. Mahosen johtamassa hallituksessa mukana ovat Riku Bitter, Mika Heinonen, Tomi Jääskeläinen, Lasse Koski, Jarmo Pekkala, sekä Nina Suvanto.

AKK:n puheenjohtajana on vuodesta 2012 lähtien toiminut Juhani Pakari, joka kuuluu tällä hetkellä myös FIA:n autourheilutoimintojen hallitukseen, World Motor Sport Counciliin.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit