MOTORSPORT

Jaro Kinnunen fiilisteli vajaatehoisella autolla neljänneksi

Rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu Tahko-ralli ajettiin viikonloppuna Nilsiän maisemissa. Kaksipäiväinen kilpailu oli Jaro Kinnuselle kaikkea muuta kuin helppo, mutta espoolainen toi kokemuksellaan auton maaliin SM4-luokan neljännellä sijalla.

Jarospeed-tiimi tiedosti, että talven aikana rakennettu Honda Civic ei ollut vielä täydessä kilpailuiskussa, koska varsinaista kisamoottoria ei saatu kaikkien osien puolesta kuntoon. Niinpä autoon asennettiin vakiomoottori, jonka teholukemat ovat varsin vaatimattomat kilpakumppaneiden kalustoon nähden.

– Rallin avauspäivä oli vaikea. Auto oli vieras ja haastava keli laittoi kuskin nostelemaan reilusti. Eikä pienet tekniset ongelmat mitenkään helpottanut tilannetta. Toinen erikoiskoe jääradalla meni vanhoja sprinttiaikoja muistellessa ja siellä aika oli ihan ok, totesi puoli sekuntia pohja-ajasta jäänyt Kinnunen.

Kinnunen kartanlukijanaan Pasi Haataja oli perjantain jälkeen luokassa sijalla yhdeksän.

– Toinen päivä lähti paremmin liikkeelle ja oikeastaan koko päivä meni mukavasti fiilistellessä. Tulostavoitteita ei asetettu, vaan lähdimme pitämään hauskaa.

– Iltapäivällä autossa ilmeni ongelmia, mutta tiesin sen kestävän maaliin ilman turhaa revittelyä. Muutaman keskeytyksen myötä sijoituksemme oli jopa yli odotusten, joskaan vauhti ei kenenkään päätä huimannut.

– Kesäkaudelle päivitellään tiimin kanssa kilpuria ja lähdetään fiilistelemään lisää, Kinnunen päätti tyytyväisenä.

Lähde: Jaro Kinnusen tiedote
Kuva: Taneli Niinimäki

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com