MOTORSPORT

Jaro Kinnunen hyppää jälleen Peugeotin rattiin ja SM3-luokkaan – “Tiimi ja kuljettajat täynnä intoa”

Säästeliäästi viime kaudella kilpaillut Jaro Kinnunen laittaa tällä kaudella suuremman menovaihteen päälle ja lähtee kisaamaan Rallin SM-sarjan kaksivetoluokan kärkisijoista.

Espoolainen Jarospeed-tiimi rakensi viime syksyn aikana Peugeot 208 R2 -auton, josta vastaavasta kilpurista heillä on kokemusta sekä Suomen, että Ranskan maaperältä. Valkoinen ralliauto saa lähipäivinä näyttävän värityksen ja teipit ylleen. Sen jälkeen matka suuntaa kohti Rovaniemeä, jossa ajetaan SM-sarjan avaus, Arctic Lapland Ralli, 26.-27. tammikuuta.

Kansan suussa edelleen Tunturirallina tunnettu vaativa kilpailu on tuplasti pidempi kuin muut sarjan osakilpailut. Kovana kilpailijana tunnettu Jaro Kinnunen, 28, tiedostaa tulevan rallin haastavuuden.

– Tykkään ajaa Tunturissa ja yleensä ollaan oltu siellä aivan kelvollisessa vauhdissakin. Lähden järkevällä taktiikalla, mutta toki SM3-luokan kärkisijat siintävät mielikuvissa, Kinnunen sanoo.

Kinnusen paras sijoitus on luokkavoitto kolmen vuoden takaa, jolloin hän oli myös koko kisan nopein kaksivetoisen kilpurin kuski. Samaisella kaudella 2015 Kinnunen myös sijoittui SM3-luokan loppupisteissä kolmanneksi.

– Kertaakaan en ole päässyt ajamaan täysin ongelmatonta kisaa Rovaniemellä, vaikka voittoonkin ollaan ylletty. Joka puhtaalla suorituksella pääsee maalilipulle, se palkitaan melko suurella pytyllä, Kinnunen toteaa.

Tiimin kartanlukijana jatkaa kokenut Tuukka Shemeikka, jonka kanssa Kinnunen ehti jo avata kisakauden viime viikonloppuna Kaloppi-rallissa. Testikisana mainiosti toimineen koitoksen tuloksena oli luokkavoitto ja yleiskilpailun seitsemäs sija.

– Ajollisesti sujui kivasti, erityisesti kisan toinen puolisko. Kun pari edellistä kautta olen ajanut vanhemmalla kalustolla, tuntui R2-auto nyt tosi hyvältä. Tämä kääntyy ratista kuin ajatus ja pysähtyy kyllä jarrupolkimesta. Kilpuri on rakennettu täysin uudelleen ja uskon kaluston olevan huippuluokkaa. Tiimi ja kuljettajat lähtevät täynnä intoa SM-kauteen, Kinnunen päättää.

Teksti: Jarno Saari, Jaro Kinnusen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com