Jarrumurheet päättivät Paasosen perjantain ajot – “Hyviä hyppyjä, lennettiin pitkälle”

1.10.2021 / 19:00
Jani Paasonen ajoi Fordin tiiminsä varikolle kesken perjantain ajojen (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

16 vuoden tauon jälkeen Jyväskylän MM-ralliin kilpailijana osallistuneen Jani Paasosen perjantain ajot päättyivät jarrumurheiden seurauksena kolmannen erikoiskokeen jälkeen.

Samaan aikaan, kun Jyväskylän MM-rallissa muut kuljettajat ajoivat viidettä ja samalla perjantain osalta toiseksi viimeistä erikoiskoetta, kaarsi Jani Paasonen, 46, Fordin tiiminsä varikkotelttaan Jyväskylän Paviljongissa. Paasosen ja kartanlukija Arto Kapasen taival perjantain osalta päättyi kolmannen erikoiskokeen jälkeen.

– Kolmannen erikoiskokeen loppupäässä jarrut hävisi ja jarrupoljin painui lattiaan. Tultiin pätkä kuitenkin läpi ja siirtymällä sitten katsottin tilanne. Otettiin rengas pois ja jarrusatula vuoti nestettä. Mentiin vielä renkaiden vaihtopaikkaan. Katsottiin siellä, että jos olisi saatu korjattua kuntoon, mutta päätettiin sitten, että ei lähdetä rakentamaan mitään “patenttia”. Viisaampi ajaa huomenna, Paasonen kommentoi UrheiluUutiset Motorsportille.

Edellisen kerran Jyväskylän MM-ralliin vuonna 2005 osallistunut Paasonen nautti kokemuksestaan, vaikka kilometrit avauspäivän osalta vajaaksi jäivätkin.

– Mukavaa touhuahan tämä on ja oli kyllä hienoa, kun oli isoa tietä ja sai mennä melkein kahtasataa. Hyviä hyppyjä, lennettiin pitkälle! Kyllähän Fordin jousitus on hieno, hyppää kyllä hienosti, Paasonen kehui.

Vuonna 2004 Paasonen ajoi Skoda Fabia WRC -autolla Jyväskylässä yleiskilpailussa kuudenneksi. Vuonna 2000 tuli tuotantoautojen ryhmän ykkössija, kun vuotta aikaisemmin sijoitus oli ollut toinen. Kilpailun avannut Harjun kaupunkierikoiskoe on tullut Paasoselle tutuksi 2000-luvun puolella nolla-auton kuljettajan tehtävistä, mutta edellistä kilpailusuoritustaan Jyväskylän keskustassa ennen tätä vuotta Paasonen ei muistanut.

– 1997 ajettiin ainakin. 1998 ajettiinko silloin… nyt en kyllä muista, Paasonen naurahti.

Harjun erikoiskokeen nykyluonteesta Paasonen ei ihan täysin tykännyt.

– Nyt olivat tehneet tiukkoja shikaaneja ja ahtaita paikkoja. Ensimmäistä kertaa se oli tuollainen. Minun mielestäni liian ahtaita paikkoja, Paasonen arvioi.

Lauantaina erikoiskokeet käynnistyvät kello 8.16 ja Paasonen vahvisti UrheiluUutiset Motorsportille, että tiimi saa auton perjantaina kuntoon ja homma jatkuu lauantaina.

– Kyllä lähdetään huomenna ajamaan, ehdottomasti. Auto saadaan nyt kuntoon ja lauantaina ollaan taas mukana, Paasonen vakuutti.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit