Järvilehto otti kantaa onnettomuuteensa – “Enemmän sensaatiohakuista lööppitehtailua kuin oikeaa uutisointia”

10.7.2017 / 17:35
Jyrki Järvilehto Ahvenistolla vuonna 1987 ja 2017 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kartingin SM-sarjan Vantaan osakilpailussa toukokuun lopulla ulosajossa loukkaantunut ex-F1-kuljettaja Jyrki Järvilehto ei ole onnettomuudestaan juurikaan julkisuudessa puhunut. AKK:n maanantaina julkaisemassa tiedotteessa Järvilehto ottaa kuitenkin kantaa tapahtuneeseen, Vantaan rataan, sekä aiheeseen liittyvään uutisointiin.

Vantaalla ajetussa kartingin SM-sarjan kauden avausosakilpailussa ulosajossa loukkaantunut Jyrki Järvilehto sanoo autourheilun kansallisen keskusliiton AKK:n maanantaina julkaisemassa tiedotteessa, että ulosajossa tai siihen liittyvissä syissä ei ole mitään kummallista.

– Se kohta jossa ajoin ulos, on nopea paikka ja nämä tällaiset tilanteet ovat osa kilpailemista ja moottoriurheilua. Jokainen Vantaan radalla ajanut kuljettaja tietää, että se on hankala paikka. On syytä huomioida, että rysäyksiä on sattunut monilla F1-radoillakin ja sen jälkeen niille on tehty parannuksia. Aina uusilla radoilla on synnytystuskia ja niistä pitää sitten ottaa oppia ja mennä eteenpäin, Järvilehto muistuttaa.

F1-urallaan kerran palkintopallille noussut ja sen jälkeen useista arvostetuista rata-autoilusarjoista, sekä Le Mansin legendaarisesta 24 tunnin kilpailusta menestystä saavuttanut Järvilehto on ehdottomasti yksi Suomen tunnetuimmista kilpa-autoilijoista kautta aikojen ja onnettomuuden käsittely mediassa onkin kerännyt osakseen isoja otsikoita ja runsaasti huhuja. Järvilehto ei aiheesta ole median suuntaan aiemmin kommentteja antanut.

– Kyllä tässä on enemmän ollut sensaatiohakuista lööppitehtailua kuin oikeaa uutisointia. Se oli puhdas kilpailutilanne, eikä siinä ollut mitään sen kummempaa, Järvilehto korostaa AKK:n tiedotteessa.

Vantaan rata oli tarkastettu asiaan kuuluvalla tavalla ennen siellä toukokuussa ajettua SM-osakilpailua ja tarkastuksessa havaitut, korjausta vaativat toimet oli tehty ennen kilpailua. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKES on tutkinut tapauksen osana viranomaistyötään ja toteaa raportissaan ulosajoon viitaten seuraavaa:

– Kuljettaja on ylittänyt yhtenäisen valkoisen viivan lajisääntöjen vastaisesti, sekä turva-alueen kokonaisuudessaan ennen kosketusta suojavalliin.

Kilpailun virallisessa lisämääräyksessä oli erikseen etukäteen sanottu, että (onnettomuuspaikalla) ”niin kutsutun kalliosuoran ja sitä edeltävän kaarteen jättöpuolen ja koko suoran vasemman reunaviivan ylittäminen on kielletty”.

TUKES lisää:

– Onnettomuuteen ei ole vaikuttanut alustan kunto tai olosuhteet. On kuitenkin mahdollista, että kuuma rengas hidastuu kylmää enemmän koskiessaan suojavallin kuljetinhihnaan. Käytetty kalusto on ollut kunnossa, sekä kuljettaja tunnetaan kansainvälisesti kokeneena ajajana.

Kuljetinhihna on leveä kumimatto, jolla rataa reunustavat rengaspinot sidotaan toisiinsa ja muodostetaan niistä yhtenäinen valli. Loppulausunnossaan TUKES toteaa:

– Onnettomuus on ilmeisesti johtunut kuljettajan ajovirheestä, sekä mahdollisesta tulkinnanvaraisuudesta lajisäännön noudattamisesta kilpailussa, koskien valkoisen viivan ylittämistä.

AKK:n tiedotteessa Järvilehto peräänkuuluttaa sitä, että turvallisuudesta pidetään huolta ammattimaisesti ja samalla on myös tärkeää kehittää ja viedä turvallisuusasioita jatkuvasti eteenpäin.

– Vantaan rata ei missään nimessä ole jotenkin poikkeavan vaarallinen rata, vaan jokaiselta radalta löytyy varmasti paikkoja, joissa voi sattua ja tapahtua. Se on osa tätä lajia ja mitään rataa ei voi tehdä 100-prosenttisen turvalliseksi. On erittäin hyvä, että tapaus selvitettiin TUKESin osalta perin pohjin ja nyt kaikki tietävät tilanteen. Aina on varaa oppia ja parantaa toimintaa, Järvilehto sanoo.

Järvilehto on ajanut kilpaa jo neljällä eri vuosikymmenellä ja nähnyt paljon erilaisia ratoja ympäri maailmaa. Kokenut kilpa-autoilija arvostaa sitä työtä, mitä paikalliset toimijat ovat tehneet koko pääkaupunkiseudun autourheiluharrastamisen eteen.

– Vantaan kaupunki ja Keimolan FK-kerho ovat tehneet valtavan hienoa työtä tämän radan ja kaikkien näiden olosuhteiden eteen. On kerrassaan upeaa, että näin lähellä pääkaupunkiseutua on nyt näin hienot puitteet harrastaa ja ajaa kilpaa. Vantaan rata ehdottomasti jatkoon ja ei muuta kuin lisää hanaa, Järvilehto kannustaa.

AKK:n kartingin lajipäällikön Pekka Säynevirran mukaan Vantaan radan tulevaisuuden näkymät on tähdätty korkealle.

– Vantaan radan turvallisuutta parannetaan entisestäänkin hakemalla sille vaativaa kansainvälistä luokitusta, joka mahdollistaisi myös kansainvälisten kilpailuiden järjestämisen, Säynevirta sanoo.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit